°C 16

Odličan vikend za Goričke odbojkašica

12.11.2018.

Redakcija

Velikogorička Azena bila je jako blizu prvoj ovosezonskoj pobjedi na gostovanju kod odbojkašica Nove Gradiške, u sedmom kolu Prve hrvatske odbojkaške lige.

Igračice trenera Luke Bišćana izgubile su prvu dionicu, ali su iduće dvije sjajnom igrom riješile u svoju korist. Nova Gradiška je ipak uspjela izboriti peti set, u kojem je Azena imala prednost 7:3, ali na kraju nije uspjela doći do punog plijena. Domaće odbojkašice slavile su s 25:17, 21:25, 17:25, 25:13 i 15:11.

Prvi je ovo bod za Azenu, koja u idućem kolu na domaćem terenu dočekuje ŽOK Drenova, posljednju ekipu na tablici, što je velika prilika i za prvo ovosezonsko slavlje.

ŽOK AZENA: Pokrajčić, Mioković, Grozdanić, Pavić, Dodić, Matijević, Baković, Božić, Butković, Vondruška. Trener: Luka Bišćan


Odbojkašice Velike Gorice su u šestom kolu 1. B HOL - skupina sjever stigle do druge ovosezonske pobjede. Na domaćem terenu su u pet setova bila bolje od Vrbovca, rezultatom 25:7, 27:25, 17:25, 24:26 i 15:8.


.



Imale su odbojkašice priliku i ranije dobiti susret, propustile su dvije meč lopte u četvrtoj dionici, no, u premijeri novih dresova ipak mogu biti zadovoljne i minimalnom pobjedom.

U sedmom kolu čeka ih gostovanje kod druge ekipe Olimpika.


Druga ekipa Velike Gorice, pod vodstvom trenera Dražena Uzelca, je petom kolu 3. lige s 3-0 svladale OK Petrinju. 

U 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi  skupina sjever HOK Gorica je stigla i do treće pobjede! Sjajno su odradile gostovanje u Varaždinu kod druge ekipe Kitra te su upisale zasluženu 3-1 pobjedu. Nakon osvojena prva dva seta domaće igračice dobile su treću dionicu, ali su Goričanke još uvjerljivije uzvratile, za konačnih 21:25, 23:25, 25:16 i 12:25.



HOK Gorica je na vrhu ljestvice sa sve tri pobjede, a 24. studenog igra se domaći dvoboj protiv OK Brcko. U idućem kolu, u nedjelju 18. studenog, na rasporedu je gostovanje kod Čazme.