°C 16

Od sutra kreće Europski tjedan sporta u Samoboru

21.09.2018.

Redakcija

Europski tjedan sporta održat će se u Samoboru od 22. do 30. rujna, a inicijativa Europske komisije je promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe.

Nastavljajući se na uspjeh prvog Europskog tjedna sporta i ove će se godine osmisliti nove aktivnosti te nastaviti s radom na već postojećim uspješnim aktivnostima. Glavna tema kampanje za tjedan sporta i dalje je #BeActive te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ali ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

Europski tjedan sporta slično kao i prethodne godine, osmišljen je kao europski događaj s aktivnostima diljem Europe pa se i Samoborski športski savez odlučio uključiti u obilježavanje ovog sportskog događanja.

Ova je manifestacija usmjerena prvenstveno na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima.

Ovogodišnji tjedan sporta u Samoboru će pružiti brojne besplatne programe koje će moći isprobati građani svih dobnih skupina i za koje organizatori vjeruju da imaju potencijala potaknuti na bavljenje sportom i rekreacijom.

U akciju će biti uključeni fitness centri s Danima otvorenih vrata i besplatnim sportskim i rekreacijskim vježbanjem, pješački pohodi, programi medicinske gimnastike, pilatesa, škola trčanja, šah, ribolov i drugi sportski rekreacijski sadržaji.

(Foto: Grad Samobor)