°C 10

'Nula' u posljednjoj provjeri, Hrvoje Babec se 'izborio' za ugovor

13.07.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice odigrali su posljednju pripremnu utakmicu prije početka nove sezone.

Na Gradskom stadionu su snage odmjerili sa srpskim prvoligašem FK Inđija, a dvoboj je završio bez pobjednika, ali i postignutih golova (0:0).

Utakmica je kasnila pola sata zbog obilne kiše i tuče koja je ovog popodneva pogodila Veliku Goricu.

Jakirović je u susret krenuo s kapetanom Kahlinom na vratima, u posljednjoj liniji bili su Musa, Jovičić, novopridošli nizozemski stoper Steenwoorden te Špičić, u veznom redu Maslowski i povratnik Marina te Dvorneković, Mathieu i Čabraja, koji se odmorio od U-21 Europskog prvenstva i oporavio od ozljede, dok je u špici bio Zwolinski.

Poljski napadač je sredinom prvog dijela morao napustiti igru i još se treba vidjeti o kakvom se problemu radi i koliko će izbivati s travnjaka.

Još su van stroja i Joey Suk te Martin Šroler. 

-->> Krešimir Krizmanić: Trener mi stvarno vjeruje i uvijek mi daje savjete kako da budem još bolji

U drugom poluvremenu priliku je među vratnicama dobio Čović, u obrani su zaigrali i Ljubisavljević, Ćelić i Krizmanić, Jakirović je šansu dao i mladom Hrvoju Babecu, koji se dokazao na pripremama te je i potpisao ugovor s Goricom do svibnja 2022. godine, a svoje minute dobili su i Čepo, Periša te Maloča.

Babec je 19-godišnji polivalentni vezni igrač, koji ima i pet nastupa za mladu U-17 hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Virovitičanin je karijeru započeo u osječkoj nogometnoj akademiji Hypo Limač, dvije godine je proveo u mladoj momčadi francuskog Metza, a sad će se za svoje mjesto pokušati izboriti u redovima velikogoričkog prvoligaša.

"Ovo je predivan osjećaj. Napravio sam velik korak naprijed u mojoj karijeri i nadam se da ću opravdati trenerova očekivanja. Na meni je sad da radim i treniram i više nego do sad, a nadam se da ćemo na kraju svi biti sretni, da će zadovoljstvo biti obostrano", rekao je Babec, koji će na leđima nositi broj 20.

Priliku za službeni debi imat će iduće subote, 20. srpnja od 21 sat, kad u prvom kolu HT Prve lige na Gradskom stadionu gostuje Inter iz  Zaprešića. 

HNK GORICA: Kahlina (od 46' Čović), Musa, Jovičić (od 46' Ćelić), Steenvoorden (od 46' Ljubisavljević), Špičić (od 46' Krizmanić), Marina (od 46' Babec) Maslowski, Mathieu, Dvorneković, Čabraja (od 46' Čepo), Zwolinski (od 24' Maloča od 46' Periša)