°C 6

Novi okršaj Gorice s Hajdukom: Moramo biti još odlučniji i hrabriji nego u srijedu

02.11.2019.

Damir Žbulj

Nije bilo puno vremena za odmor i oporavak od sjajne partije i pobjede vrijedne četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa, a već je stigla subota i novi okršaj s Hajdukom na gradskom stadionu, ovaj put u 14. kolu HT Prve lige.

Gorica u novi okršaj ulazi s velikom psihološkom prednošću, uzvratila je Splićanima za neugodan poraz na Poljudu u prvom dijelu sezone, ali je i goste u srijedu 'udarila tamo gdje ih najviše boli', izbacivši ih iz natjecanja gdje su polagali najveće nade za osvajanje trofeja nakon dugih sedam godina suše...

"Moji igrači su pokazali da se mogu nositi s Hajdukom, da ga mogu pobijediti i sigurno smo u drukčijoj situaciji nego uoči prošle utakmice. Treba respektirati protivnika, ali nećemo ni sebe podcjenjivati. Moramo ući u utakmicu puno odlučnije i hrabrije nego u srijedu, da odmah odvedemo utakmicu na svoj mlin," najavio je trener Jakirović, koji za ovaj dvoboj ne može računati na Ćelića, ali i na kartoniranog Zwolinskog.

Treba još vidjeti tko će biti spreman za početnu postavu, tko će priliku čekati s klupe, ali ne treba sumnjati kako će Jakir ponovno na najbolji mogući način pripremiti svoju momčad za ovaj novi veliki izazov.

Među vratnice će se svakako vratiti kapetan Kahlina, a u vrhu napada sigurno će zaigrati Ndiaye. Lovrić je u srijedu odigrao tek drugo poluvrijeme i ponovno će biti najveća opasnost za gostujuću obranu...

Hajdukovci su i dalje uvjereni kako su oni poklonili pobjedu Gorici, sigurno će biti dodatno motivirani da pokažu svoje kvalitete na travnjaku, no, bit će to i velika prilika turopoljskom prvoligašu za novi korak prema ostvarenje europskih ambicija, koje su u klubu sasvim jasno istaknute.

Uz podršku navijača od 17.30 sati i to će biti lakše ostvariti...

U subotu još Dinamo na Maksimiru od 15 sati dočekuje Inter Zaprešić, u nedjelju Istra 1961 gostuje u Koprivnici, a u Gradskom vrtu igraju Osijek i Rijeka, dok će u ponedjeljak Lokomotiva biti domaćin Varaždinu.

HT Prva liga:
1. Dinamo 12 +16 28
2. Hajduk 13 +16 27
3. Rijeka 12 +7 22
4. Osijek 13 +6 20
5. Lokomotiva 13 +1 19
6. Gorica 13 -1 18
7. Inter-Zaprešić 13 -7 11
8. Istra 1961 13 -9 10
9. Varaždin 13 -11 10
10. Slaven Belupo 13 -18 10