°C 16

Nova pojačanja u Interu, u srijedu s Lokosima za finale Arena Cupa

20.01.2020.

Damir Žbulj

Nakon uvodne 6:0 pobjede nad slovenskim drugoligašem Dravom, nogometaši Intera nastavili su s pripremama u Medulinu i nastupima na turniru Arena Cup.

Protiv mongolskog Khangarida gubili su od 15. minute, ali je pola sata prije kraja Oussama Zamouri zabio za konačnih 1:1.

Zamouri je ove zime stigao u redove Intera, ima marokansko i nizozemsko državljanstvo, stigao je iz engleskog Oxford Uniteda, a prethodno je karijeru godinama razvijao u Nizozemskoj.

U početnoj postavi bili su Sušak, Soldo, Vego, Kovač, Sekulić, Mazalović, Bosec, Van Bruggen, Serderov, Marasović i Benčić, a još su igrali Frelih, Vušković, Rom i strijelac Zamouri.

Matija Rom također je nedavno pojačao Žute. Slovenac igra na poziciji desnog beka, stigao je iz Domžala, a može se pohvaliti i članstvom u slovenskoj mladoj reprezentaciji.

Mongolci su od Lokomotive izgubili 11:0, ali su Interu senzacionalno uspjeli uzeti bod.

U prvom susretu na Arena Cupu protiv Drave dva pogotka postigao je Mamut, jednom su iz igre precizni bili Zamouri i Benčić, dok su Conev i Vušković realizirali kaznene udarce.

U tom dvoboju treneru Željku Petroviću od prve minute igrali su Matković, Rom, Savić, Nekić, Bosec, Postonjski, Mlinar, Mitrović, Conev, Zamouri i Mamut, a priliku su dobili Topić, Galić, Tatomirović, Grgić, Vego, Soldo, Mazalović, Benčić, Marasovic, Sekulić i Vušković.

Inter-Zaprešić je početkom ove godine povukao povijesne odluke, a novi poslovni parteri kluba trebali bi omogućiti financijsku stabilnost, koje je nedostajalo lani.

Nije se krenulo u pretvorbu, Inter ipak ostaje udruga građana...

"Cilj kluba više neće biti samo puko preživljavanje u Prvoj HNL, već i znatno veća konkurentnost u najjačem razredu hrvatskog nogometa. Netočno je da je klub preuzeo Velibor Kvrgić. Njegova tvrtka je samo jedna od onih s kojima klub surađuje, ali Kvrgić neće imati nikakvu funkciju u Interu. U ovom trenutku u klubu su samo četiri igrača koje zastupa njegova agencija. Uskoro će biti poznato i ime osobe koja će u našem klubu predstavljati investitora," najavio je u posljednjem obraćanju javnosti direktor Branko Laljak.

Marin Oršulić novi je tehnički direktor, a Petrović je u svom stožeru zadržao trenera vratara Dragutina Pavalića, dok će mu u radu asistirati Željko Mezak i Ivan Parlov.

U Medulinu je trenutno 26 igrača (Matković, Frelih, Topić, Sušak, Mazalović, Serderov, Conev, Savić, Tatomirović, Nekić, Soldo, Mitrović, Benčić, Rom, Postonjski, Bosec, Barić, Vego, Grgić, Marasovich, Zamouri, Kovač, Sekulić, Galić, Mamut i Mlinar), a prvu ekipu pojačali su Damian van Bruggen i Osman Hadžikić...

Van Bruggen je nizozemski stoper, a dolazi iz kluba VVV Venlo. Prošao je Ajaxovu školu, bio član i PSV-a, te skupio brojne nastupe za mlađe nizozemske selekcije. Primarna mu je stoperska pozicija, ali može djelovati i na pozicijama zadnjeg veznog i desnog bočnog.

Hadžikić je vratar rođen u Austriji, a bio je i član njihove mlade U-19 i U21 reprezentacije. U Inter je stigao iz švicarskog Züricha, a tijekom karijere bio je i član bečke Austrije.

Na ljestvici skupine Arena Cupa Inter je trenutno na drugoj poziciji s četiri osvojena boda, iza Lokomotive koja je u prva dva nastupa upisala dvije pobjede.

Upravo su Lokosi idući suparnik Petrovićeve momčadi, u srijedu 22. siječnja od 14.30 sati, uz prijenos na HNTV-u, a nakon dvoboja će biti poznato za koju će poziciju, na turniru kojeg su osvojili prije dvije godine, Žuti razigravati u nedjelju.