°C 9

Noć borilačkih sportova odgođena za jesen: Nadamo se brzom povratku načinu života prije epidemije

06.04.2020.

Damir Žbulj

Velikogorička Noć borilačkih sportova jedinstvena je sportska manifestacija u Hrvatskoj, ali zbog svjetske pandemije koronavirusa ipak se neće održati krajem svibnja.

Druženje s članicama i članovima velikogoričkih borilačkih klubova na otvorenom u Parku dr. Franje Tuđmana bilo je zakazano za 31. svibnja, no, sada je jasno kako će se povoljniji termin tražiti u rujnu.

"Izazovno vrijeme u kojemu se nalazimo od nas traži da se u ovim trenucima maksimalno posvetimo zdravlju stavljajući borbu protiv širenja epidemije koronavirusom ispred ustaljenih životnih navika. Uključuje to i sportašice i sportaše koji su trenažne dvorane, grupne vježbe i pripreme za natjecanja zamijenili individualnim treninzima i održavanju forme u okruženju svoga doma," istaknuo je Ervin Kolarec, predsjednik organizacijskog odbora Noći borilačkih sportova, Načelnik gradskog Stožera civilne zaštite i zamjenik gradonačelnika Velike Gorice te dodao:

"Iako je disciplina koju je Hrvatska pokazala osigurala da nećemo imati crne scenarije epidemije poput onih u nekim europskim zemljama, te se nadamo da ćemo se ubrzo vratiti načinu života prije ove epidemije, moramo si priznati da će vraćanje u formu, na svim razinama, ipak potrajati nekoliko mjeseci."

"Do tada, svima vama želimo svako dobro i da se što prije vratite na sportska borilišta na kojima pokazujete zašto je naša Velika Gorica pravi Grad sporta," poruka je za kraj.

Vjerujemo kako ćemo u majstorijama članova i članica Karate kluba Velika Gorica, Judo kluba Pinky, Boksačkog kluba Velika Gorica, Taekwondo kluba Velika Gorica, Karate kluba Centar, Judo kluba Kokica, Judo kluba osoba s invaliditetom Fuji, Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991 svi zajedno uživati nakon ljeta.