°C 4

Noć borilačkih sportova jedinstvena je u Hrvatskoj: Ponosni smo na ovaj spektakl, imamo što pokazati!

30.05.2019.

Damir Žbulj

Vremenske neprilike koje su ovih dana zahvatile cijelu Hrvatsku sigurno neće zaustaviti ovogodišnju Noć borilačkih sportova, jedinstvenog sportsko-društvenog spektakla u Velikoj Gorici, koja će u subotu 1. lipnja od 20 sati u Parku dr. Franje Tuđmana, iza Pučkog otvorenog učilišta ponovno na jednom mjestu okupiti sve ono najbolje što borilački sport u našem gradu nudi.

Prognoza je za subotu povoljna, ne očekuju se padaline i uvjereni smo kako će i ove godine u sedmom izdanju ovog spektakla velik broj naših sugrađanki i sugrađana pohoditi 'Tuđmanac' i uživati u sjajnom programu kojeg su vam pripremili organizatori.

"Pred nama je sedma Noć borilačkih sportova. Velika Gorica je grad sporta i u subotu će se i ove godine u Parku dr. Franje Tuđmana predstaviti svi naši klubovi borilačkih sportova, među kojima su Karate klub Velika Gorica, Judo klub Pinky, Boksački klub Velika Gorica, Taekwondo klub Velika Gorica, Karate klub Centar, Judo klub Kokica, Judo klub osoba s invaliditetom Fuji, Hrvački klub Velika Gorica 1991..."

"U ovim klubovima trenira preko 800 naših mladih sugrađanki i sugrađana, a svi oni u kontinuitetu postižu sjajne rezultate. Izvrstan su promotor i Velike Gorice i Hrvatske. Svih ovih godina Grad ulaže velike napore u razvoj infrastrukture, ali i pokušava povećati izdvajanja za naše klubove, kako bi mogli imati kvalitetne uvjete za trening," poručio je predsjednik organizacijskog odbora Noći borilačkih sportova Ervin Kolarec.

"Vidljivi su njihovi sjajni rezultati kako i na državnoj razini, a tako i na međunarodnoj sceni, jer osvajaju brojne medalje za svoje klubove, ali i Veliku Goricu!"

"Ova manifestacija na otvorenom jedinstvena je u Hrvatskoj i drago nam je da uvijek pobudi veliki interes naših sugrađanki i sugrađana. Pozivam sve ljubitelje sporta, naše Velikogoričanke i Velikogoričane, da se kao i uvijek odazovu u velikom broju i da podrže naše klubove. Sigurno neće požaliti, pripremili smo u subotu od 20 sati veliki spektakl," dodao je zamjenik gradonačelnika te posebno istaknuo:

"Hvala svima koji daju podršku ovoj manifestaciji, hvala svim volonterima i predsjednicima klubova, koji se uključuju u Noć borilačkih sportova, kao i gradonačelniku Barišiću, koji ima sluha za velikogorički sport,"zaključio je Kolarec.

Gradonačelnik Dražen Barišić nije propustio priliku pozvati sve Velikogoričanke i Velikogoričane da u subotu od 20 sati budu u Parku dr. Franje Tuđmana...

"Posebno moram zahvaliti svima koji sudjeluju u pripremi i organizaciji Noći borilačkih sportova, pogotovo mom zamjeniku i predsjedniku organizacijskog odbora Ervinu Kolarcu, koji svih ovih godina predano radi sa svim klubovima. Pozivam sve da u subotu dođu iza Pučkog otvorenog učilišta u svojevrsnu 'arenu' i da uživate u ovom sjajnom događaju i spektaklu."

U Gradskom poglavarstvu okupio se i velik broj djece, članova klubova koji će u subotu imati što za pokazati...

"Drago mi je vidjeti ovu djecu sportaše, moramo im uvijek 'biti iza leđa', davati im podršku i tako moraju koračati kroz život. Nezaobilazan dio života mladih je sport, koji jača i tijelo i duh. Velika Gorica je sigurno grad sporta, imamo 60-ak sportskih udruga i svaka od njih daje neku specifičnost životu grada. Svima pokušavamo omogućiti bavljenje sportom, ali i to bi bilo nemoguće bez ovako vrijednih ljudi u klubovima, koji cijeli život daju sportu."

Istaknuo je i važnost ulaganja u infrastrukturu...

"Borilački sportovi možda nemaju dugu tradiciju, kao košarka, nogomet ili rukomet, ali  smo se posljednjih godina pozicionirali kao jedan uglednijih gradova koji drže do borilačkog sporta. Koji ima dobre uvjete, ali i još bolje rezultate. Sigurno će Velika Gorica biti lider u borilačkom sportu u Hrvatskoj," dodao je Barišić.

"U našem fokusu su i drugi sportovi, poput gimnastike, koju ćemo vjerujem uskoro 'postaviti na noge'. Želimo razvijati i atletiku, ali i sve ostale sportove..."

"Želimo im razvijati i što bolje uvjete. Nadam se kako ćemo uskoro imati rješenje za 'dom' juda, karatea, hrvanja i sličnih sportova i vjerujem kako će se u budućnosti raditi još kvalitetnije i da će naši sugrađani biti zadovoljniji," poručio je gradonačelnik.

Najvažniji dan za borilački sport u našem gradu najavio je i Slaven Zgurić, dopredsjednik i trener u Judo klubu Kokica iz Novog Čiča.

"Sudjelujemo stalno na raznim natjecanjima, marljivo treniramo i već smo nekoliko godina redoviti sudionici Noći borilačkih sportova. Zahvalio bih se našem gradonačelniku i njegovom zamjeniku što Velika Gorica ima jedan ovakav spektakl, koji je u Hrvatskoj jedinstven. Puno nam to znači, jer možemo pokazati kako treniramo, što smo naučili i da drugoj djeci prezentiramo naš sport i privučemo još više članova u sve klubove. Mislim da je to velika stvar za borilački sport u našem gradu."

Ibrica Mušinović trener je i voditelj Judo kluba Pinky i već desetljećima je sjajni promotor borilačkog sporta i Velike Gorice: "Noć borilački sportova je zaista jedinstva društvena manifestacija, na koju smo vrlo ponosni i gdje imamo što pokazati. Hvala svima koji su nam dali priliku da se prezentiramo ispred građana Gorice i šire. Zadnjih nekoliko godina je cijeli velikogorički sport u velikom zamahu, što se može zahvaliti i kvalitetnom financijskom praćenju od strane Grada. Borilački sportovi također su u zamahu, imamo puno kvalitetnih rezultata i na međunarodnoj razini. Broj klubova je u porastu, a to je sve rezultat kvalitetnog rada. Na kvaliteti ove priredbe vidi se da ima sve više ljubitelja borilačkog sporta i naši građani se sve više učlanjuju u klubove borilačkog sporta i još jednom zahvaljujem čelništvu Grada što nas prepoznaje i što nas podržava," naglasio je za kraj Ibrica.