°C 16

NK Zelina proslavila 110. rođendan

21.06.2017.

Igor

U nazočnosti brojnih gostiju među kojima su bili izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, gradonačelnici Zeline i Zagreba Hrvoje Košćec i Milan Bandić te župan Stjepan Kožić proslavljena je 110-ta obljetnica Nogometnog kluba Zelina. 

Zelinski nogometni klub koji je osnovan sada već davne 1907. godine danas se natječe u četvrtom rangu i u sustavu natjecanja ima osam selekcija, od onih najmlađih do veterana.

-Bilo je i uspona i padova, puno dobrih trenutaka i užitaka. Najveći uspjeh bio je ulazak u 2. Hrvatsku nogometnu ligu i četvrtfinale hrvatskoga nogometnog Kupa. Opstali smo zahvaljujući zajedništvu. NK Zelina je primjer da se slogom i zajedničkim radom puno može postići- rekao je na prigodnoj svečanosti predsjednik kluba Mijo Stipić.

Mnogi pojedinci i udruge nagrađeni su priznanjima, a Bruno Brebrić, predsjednik u tri navrata, nagrađen je plaketom za životno djelo. Na svečanosti, na kojoj je promovirana i monografija kluba, potpisana je povelja o suradnji Zeline i HNS-a, kojom se krovna nogometna organizacija obvezala da će hrvatske nogometne selekcije dio svojih utakmica igrati i u Zelini.