°C 7

NK Vrbovec- uskoro Skupština

04.12.2017.

Igor

„Umoran sam, najbolje da se maknem, da se posvetim svom poslu, svojoj obitelji i da napokon mirno spavam!“ – tim je riječima aktualni predsjednik vrbovečkog nogometnog trećeligaša Vlado Baček, umjesto puno zadovoljstva, opisao raspoloženje koje ga preplahnjuje na kraju jedne od najuspješnijih polusezona proteklih godina.

NK Vrbovec jesen je završio na sedmom mjestu s 26 bodova. Da nije bilo nekoliko neplaniranih i nesretnih kiksova, plasman i učinak mogli su biti i bolji. Ali, i ovako to izgleda sjajno, unatoč promjeni trenera, ostavci tajnika.

Naravno, teško je danas svima. Besparica je „opće mjesto“ u svakom klubu, pa tako i u gradu Petra Zrinskog, gdje se nogomet igra već 93 godine. Sponzori se ne trgaju, a pipu je donekle prigušio i Grad; kako je i najavljivala, nova je vlast uskratila jednu dvanaestinu redovnih sredstava (putem Zajednice sportova), a to za kluba ovakva budžeta nije nimalo bezazleno.

-Po svemu sudeći, 13. ovog mjeseca će biti sazvana Izvještajna skupština kluba, na kojoj ćemo raspraviti o svemu što smo i kako radili i kakvi rezultati stoje iza toga. Mislim da je vrijeme da kormilo preuzme netko drugi, netko tko će klub moći voditi dalje s manje stresa – kaže Baček.