°C 13

NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa

11.06.2018.

Vana Pocrnjić

Nogometni klub Vinogradar proteklog je vikenda organizirao prvi Turnir prstića i limača koji je na nogometnom igralištu kod Vojarne okupio dvadeset momčadi s područja Zagreba i Zagrebačke županije. 

Jastrebarsko je tako bilo domaćinom mladim nogometašima i nogometašicama koji su ovog vikenda u naš grad došli igrati, pokazati svoje sportsko umijeće, ali se i družiti na svježem zraku uz rekreaciju. U subotu su na teren istrčale ekipe limača, dok su u nedjelju zaigrali prstići. Od momčadi koje su se pridružile domaćinu NK Vinogradaru, najpoznatiji je bio zagrebački Dinamo, a potom momčadi iz susjedstva i zagrebačkog područja.

 Organizatori iz NK Vinogradara zadovoljni su ovom prvom godinom turnira, a želja im je da on u Jaski postane tradicija te da kroz godine privuče još više momčadi.

-Naša je želja da turnir postane tradicija s još više natjecateljskih momčadi. Planiramo i za druge uzraste i kategorije organizirati turnir čime želimo poslati poruku mladima i djeci da se pridruže NK Vinogradaru, da se uključe u šport, u nogomet, prema svojim mogućnostima, kako bismo okupili što više djece i roditelja oko samog kluba jer na njima želimo graditi budućnost – istaknuo je predsjednik NK Vinogradara Miljenko Pavlaković zahvalivši posebice roditeljima na pomoći u organizaciji ovog turnira.

 Njegova poanta, osim samog sporta i rekreacije, jest i kvalitetno druženje ove djece.

-Djeci je do toga da osvoje medalje, pehare priznanja, ali upravo je još veća poruka da se ta djeca u najmlađim kategorijama danas druže. Treba naglasiti da u tim uzrastima nisu samo dječaci, nego u nekim ekipama igraju i djevojčice što je vrlo pozitivno. Djeca se druže, upoznaju i stvaraju nova prijateljstva – dodao je Pavlaković.

 Ovime NK Vinogradar pokazuje kako mu je jedan od glavnih ciljeva ulagati u mladost, u jaskansku djecu i pružiti im uvjete za bavljenje sportom kakve i zaslužuju, kako bi se među njima, danas sutra, izdvojili vrsni nogometaši.

-To i je naš glavni cilj. Uz našu prvu momčad koja je reprezentant cijelog kluba i lokomotiva svih kategorija, ali ulaganje u djecu je primarno. Mi želimo, i u budućnosti, i danas da stvorimo vlastite igrače koji će danas-sutra igrati za NK Vinogradar. Baziramo se na to da što više to budu naši lokali dečki-kazao je predsjednik kluba.


Djeca, među kojima se svakako krije ne samo jedan, nego više budućih nogometnih zvijezda, uživala su na travnjaku kod Vojarne tijekom cijelog vikenda pokazavši svoje sportsko umijeće i natjecateljski duh. U svemu tome vjerno ih je pratio kadetski sastav Svetojanskih mažoretkinja s kojima NK Vinogradar njeguje suradnju, kao što to nastoji i s ostalim udrugama s područja grada. 

Mladim nogometašima ovaj je turnir bio uvertira i priprema za Međunarodni koji ih čeka već idućeg vikenda – 16. lipnja, a koji će u Jastrebarskom okupiti preko 120 momčadi limača i prstića.

Galerija slika

NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa NK Vinogradar: Najvažnije je ulaganje u mlade nade nogometa