°C 6

Neugodan poraz u Zaboku: Analizirat ćemo što nije valjalo i idemo u nove pobjede

03.02.2020.

Damir Žbulj

Veliki pobjednički niz košarkaša Gorice zaustavljen je u Zaboku, kod ekipe iz sredine ljestvice HT Premijer lige.

Josip Sesar mogao je pretpostaviti kakva ga teška i zahtjevna utakmica čeka, jer Goričani su izgubili na prethodna dva gostovanja u Hrvatskom zagorju i taj se negativni trend nastavio i ove godine.

Zabok je apsolutno zasluženo slavio s uvjerljivih 19 poena prednosti (82:63), a ključnom se pokazala treća dionica, koja je s 26:11 pripala domaćinu...

Iako je Gorica dobro otvorila dvoboja prednost se brzinski istopila, a do poluvremena se vodila ravnopravna borba i nitko se nije značajnije odvojio (35:32). Ponajprije zahvaljujući slabom šutu glavnih domaćih igrača, velikom broju tehničkih pogrešaka i čak devet promašenih slobodnih bacanja.

U nastavku je Zabok zaigrao koncentriranije, a Goričani su dodatno potonuli i na kraju apsolutno zasluženo teren napustili pognutih glava.

Lončar je bio napadački raspoložen, a obrana Zaboka neutralizirala je gotovo sve pokušaje Goričana da se vrate u utakmicu. U finišu su domaći navijači mogli uživati u velikoj razlici, u jednom trenutku bilo je i 25 koševa viška, a Sesarova momčad tek je malo 'ušminkala' rezultat na semaforu.

Andro Anzulović sa 16 poena, četiri skoka i tri asistencije i Sven Smajlagić sa 16 poena , šest skokova i dvije asistencije predvodili su pobjednike. Markus Lončar je pridodao deset koševa i osam skokova, a Čutuk 11 poena i sedam skokova. Doprinos je s 12 poena dao i Franko Lisica.

U redovima Gorice su Ivan Majcunić i Ante Mašić zabili po 12 poena, dok je Mazalin ostao na deset koševa, uz sedam skokova i četiri asistencije.

"Čestitao bih ekipi Zaboka na pobjedi, ovaj put su bili bolji, a mi se okrećemo idućoj utakmici. Analizirat ćemo što nije valjalo i idemo u nove pobjede," kratak je nakon utakmice bio Lovro Mazalin.

Nakon šest uzastopnih pobjeda Gorica je doživjela neugodan poraz, no, već iduće subote Sesarova momčad ima priliku za povratak pozitivne atmosfera protiv Adria Oil Škrljeva, neposredno uoči završnog Final 8 turnira Kupa Kreše Ćosića, koji se od 12. veljače održava u Zadru. Goričanima je prvi suparnik Hermes Analitica, a u očekivanom polufinalu čeka ih bolji iz dvoboja Šibenke i Cibone.

Gorici je ovo peti poraz sezone, koliko ima i Split. Cibona ima tri izgubljena susreta, a na vrhu je Zadar, koji je s utakmicom manje na omjeru 15-2.