°C 7

Na Udarnik dolazi Slaven Belupo!

30.08.2018.

Redakcija

Nogometaši Kurilovca slavili su rezultatom 3:2 na gostovanju u Suhopolju u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa te će u prvom kolu na svom travnjaku SRC Udarnik igrati protiv koprivničkog Slaven Belupa, koji je nedavno na velikogoričkom Gradskom stadionu u drugom kolu HT Prve lige uzeo bod Gorici.

Nakon regularnih 90 minuta bilo je 2:2, a pogodak odluke u produžetku u 108. minuti zabio je iz kaznenog udarca Marko Muhar, dvostruki strijelac na ovom dvoboju.

Tomislav Marelja je u 30. minuti Kurilovec doveo u vodstvo, ali je domaćin nakon pet minuta igre u nastavku stigao do izjednačenja preko Ibriksa, iz penala.

Samo tri minute kasnije Muhar ponovno vraća prednost na stranu Kurilovčana, no, Suhopolje sedam minuta prije kraja, novim golom Ibriksa, dolazi do izjednačenja i produžetka.

Ekipa Perice Vidaka na kraju je ipak uspješno svladala ovu prepreku te će u prvom kolu Hrvatskog nogometnog kupa pred svojim navijačima 26. rujna biti domaćin Slaven Belupu.

Parovi se određuju tako da klub koji ima najviši koeficijent igra s onim koji ima najmanji. Klub sa slabijim koeficijentom ima prednost domaćeg terena. Igra se jedna utakmica!

Hrvatski nogometni kup, pretkolo:
Suhopolje - NK Kurilovec 2:3 / 2:2 (0:1)
Strijelci: Ibriks 50' (KU), 83' / Marelja 30', Muhar 53', 108' (KU)

NK Kurilovec: Petar Kovačić, Luka Mandura, Ivan Rajić, Luka Povoljnjak (KAP), Luka Sedlaček, Hrvoje Humeljak, Tomislav Marelja (Mateo Velić 46'), Ivan Čolić, Filip Božić, Ivan Krpečanec (Adrian Perić 106'), Marko Muhar. (Petar Jelavić, Juraj Spudić, Vid Belčić, Dino Halilić, Ladislav Roginić). Trener: Perica Vidak.

Hrvatski nogometni kup, neslužbeni parovi 1. kola:

Sloga Mravince – Dinamo
Križevci – Rijeka
Vrapče – Hajduk
NK Kurilovec – Slaven Belupo
Zagorec / Jadran Ploče – RNK Split*
Zagorec / Jadran Ploče – Osijek*
Primorac Biograd n/m – Lokomotiva
Sloga Nova Gradiška – Istra 1961
Bednja – Inter-Zaprešić
Vukovar 1991 – Zadar
Slavija Pleternica / Krk – Cibalia*
Slavija Pleternica / Krk – Vinogradar*
Marsonia – Zagreb
Nehaj Senj – Šibenik
Varaždin – Međimurje
Zelina – GOŠK Dubrovnik

*Zagorec iz Krapine i Jadran iz Ploča te Slavija iz Pleternice i Krk imaju istu poziciju na ljestvici koeficijenata te će ždrijebom biti odlučeno tko će biti protivnik RNK Split  i Osijeku te Cibaliji i Vinogradaru.