°C 5

Motociklistička krema na jednom mjestu

30.01.2017.

Igor

Elita hrvatskog moto sporta i ove se godina okupila u Jastrebarskom gdje su najboljim vozačima u cestovnim utrkama, skuterima, motocrossu, supercrossu, crosscountryju, enduru, motoslalomu, supermotu, motorallyju, moto ubrzanju i odltimer moto utrkama dodijeljena priznanja i plakete koja su primili i najbolji klubovi, timovi, ali i međunarodni prvaci Hrvatske, kao i pobjednici Kupa Hrvatske koji je nazvan prema legendi hrvatskog moto sporta, Vilku Severu. Svima njima došli su čestitati mnogobrojni uzvanici predvođeni predsjednikom FIM Europe, Wolfgangom Srbom te izaslanikom predsjednice Republike Hrvatske, Davorinom Štetnerom koji je i sam vezan uz ovaj sport, jer njegov Kreator Racing team stalni je sudionik moto utrka u Hrvatskoj, ali i inozemstvu.

-I sam sam počeo doživljavati ovaj sport malo drugačije kada sam 2012. godine pokrenuo vlastiti tim i počeo aktivno pomagati mlade vozače. Mogu vam potvrditi kako sve to kroz televizisjki ekran izgleda drugačije, glamuroznije i jenostavnije, no ovaj sport je jako zahtjevan i jako skup. Svi ovi uspjesi s obzirom na sve probleme s kojima se susrećete svima vama znače jako puno- rekao je Davorin Štetner, čiji su juniori proglašeni timom godine.

Podijeljeno je više od sto nagrada


Noć prvaka najveća je svečanost Hrvatskog motociklističkog saveza na kojoj je podijeljeno više od stotinu nagrada. Praznih ruku iz Jastrebarskog nitko nije otišao. Štoviše, neki su se klubovi, kao i vozači na pozornicu penjali i više puta.

Među nagrađenima je bila i jedna vozačica, Petra Lesički koja je proglašena najboljom vozačicom u motociklističkom sportu za prošlu 2016. godinu.

-Rezultati bi možda bili i bolji da sam mogla više trenirati, no kako osim tate nemam niti jednog drugog sponzora zadovoljna sam postignutim- ispričala nam je osamnaestogodišnja Petra koja je zauzela prvo mjesto u poretku žena na Alpe Adria Kupu.

Dario Plantaš juniorski prvak Hrvatske


Uz Kreator Racing team čiji su juniori proglašeni timom godine, nagrade su od Jaskanaca između ostalog primili i Danko Braim koji je veteranski prvak Hrvatske u motocrossu i supercrossu, te Dario Plantaš koji je pomeo juniorsku konkurenciju u motocrossu i suprscrossu u kategoriji MX i SX 50.

-Odmalena sam volio motore te posljednje dvije godine vozim i utrke od kojih mi je najljepše bilo u Dubaiju- nimalo sramežljivio nam je rekao devetogodišnji Dario Plantaš.


Križevci najmotociklističkiji Grad u Hrvatskoj

Među mnogobrojnim priznanjima koja su otišla put Križevaca, čiji su vozači bili među najtrofejnijima prošle godine, otišlo je i ono za najmotociklističkiji grad čime je bačena rukavica i prema ostalim sredinama da pokušaju dostići razinu Križevaca.

-Ovdje ima jako puno prvaka i jako puno onih koji su nagrađeni zato što su pomagali da se ovaj sport može održavati u Hrvatskoj. Nadam se da će tako biti i dalje, te da će u Hrvatskoj biti što više gradova motociklizma- istaknuo je gradonačelnik Križevaca, Branko Hrg iz čijeg se govora moglo iščitati kako je itekako ponosan na nagradu koju je primio njegov Grad.

Uz ovu nagrada, Križevčani su ponosni i na predsjednika tamošnjeg Motociklističkog kluba, Dragutina Srečeca kojem je pripala nagrada za životno djelo.