°C 7

Mobilizacija u Zaprešiću: Bit ćemo pod velikim pritiskom, ali bit će i Koprivničanci

10.09.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Intera pripremaju se za nastavak prvoligaške sezone i subotnje gostovanje Slaven Belupa u Zaprešiću.

Iako je ekipa Samira Toplaka pri dnu ljestvice, bod osvojen u Rijeci donio je potrebno samopouzdanje i vjeru kako se može popraviti loš start prvenstva.

U prvih sedam kola osvojena su tek tri boda, Inter je još uvijek bez pobjede i dolazak Koprivničanaca dobra je prilika za hvatanje priključka s ostatkom prvoligaškog društva.

"I u prethodnim utakmicama smo imali dobar pristup, ali ovo u Rijeci bio je pravi fanatizam. Igrači su odlično reagirali, odigrali fajtersku utakmicu, pa nije čudo da te u takvoj situaciji malo i sreća pomazi. Osvojili smo bod i to je dobro, on nam je vrlo psihološki značajan, ali jasno mi je da će za ostanak u ligi morati početi stizati i pobjede," prenosi trenerove riječi službena klupska stranica.

"Svjesni smo istine da ćemo protiv Slavena zaigrati pod velikim pritiskom. Ali, neće ga biti pošteđeni ni naši gosti, koji su prije nekoliko dana primili šest golova od Lokomotive. Pobjedom bismo Koprivničancima došli na samo bod zaostatka i uložit ćemo maksimum da osvojimo pun plijen," dodao je Toplak.

SLAVLJE NAD PETOM EKIPOM AUSTRIJE

Žuti su za vrijeme reprezentativne pauze odigrali prijateljski dvoboj kod austrijskog Hartberga, trenutno pete ekipe tamošnje prve Bundeslige, te su na kraju slavili rezultatom 2:1.

Inter je poveo u šestoj minuti iz kaznenog udaraca kojeg je izborio Conev, a realizirao Mamut. Nakon 20 minuta prednost je povećana, poslije ubačaja Boseca, pokušaja Mamuta i realizatora Tatomirovića. U nastavku je domaćin smanjio zaostatak, ali više nije mogao svladati Matkovića, koji je između ostalog obranio čak dva jedanaesterca igračima Hartberga.

"Velika pobjeda! Jako sam zadovoljan prvim poluvremenom, to je bilo vrlo sigurno, ništa nismo dali suparniku. A mi smo bili efikasni. U nastavku smo se malo povukli, slabije čuvali loptu i Hartberg nam je radio pritisak. Zatim smo napravili gluposti kod primljenog pogotka i penala. Nemoguće je što smo poklonili suparniku, ali vratili smo se u igru i na borbenost uspjeli izboriti trijumf," analizirao je Toplak pobjedu u Austriji.

Protiv Hartberga su u početnoj postavi bili Matković, Tatomirović, Grgić, Savić, Čeliković, Postonjski, Mlinar, Bosec, Soldo, Conev, Mamut, dok su priliku dobili i Vego, Galić, Ljubić, Mitrović i Tchuameni.

U utorak 10. rujna u Zaprešić stiže niželigaš Orač iz Petrijanca.

Dvoboj sa Slavenom u subotu je na rasporedu od 16.30 sati. Nastavak prvenstva u petak otvaraju Dinamo i Istra 1961 (18 sati), u subotu još Gorica dočekuje Lokomotivu (19 sati), dok će u nedjelju Varaždin gostovati u Osijeku (16.30 sati), a na Rujevici se od 19 sati igra veliki jadranski derbi Rijeke i Hajduka.

(Foto: NK Inter Zaprešić)