°C 7

Mladi rukometaši Rugvice srebrni na prestižnom Partille Cupu u Švedskoj

08.07.2019.

Damir Žbulj

Mladi rukometaši i rukometašice Rugvice sudjelovali su na prestižnom Partille Cupu, najmasovnijem rukometnom natjecanju na svijetu.

Rukometaši 2007. godišta ostvarili su najbolji rezultat, osvojivši srebrnu medalju, nakon poraza u hrvatskom finalu od 'selekcije Slavonije', koja je i obranila prošlogodišnji naslov. 

U grupnoj fazi natjecanja upisali su svih pet pobjeda, u osmini finala svladali su Herkules iz Brazila (18:13), u četvrtfinalnom dvoboju nadigrali su japansku Toyosatu (26:18), dok su u poluzavršnici bili bolji od predstavnika Danske s 12:6.

Selekcija Slavonije je po izuzetno teškim i prohladnim vremenskim uvjetima na kraju ipak uspjela doći do zlata rezultatom 5:4.

Mlađa ekipa imala je polovičan uspjeh u na kraju ipak nije uspjela proći u razigravanje za medalje. Natjecanje su završili pobjedom nad norveškim Stavangerom (13:11) i porazom od Švedskog Torslanda 3, u četvrtzavršnici B-finala.

RUKOMETAŠICE S JEDNIM PORAZOM - PETE

Mlade rukometašice Rugvice u skupini su upisale svih pet pobjeda (IK Sävehof 1, IK Sävehof 5, IK Baltichov 1, Lugi HF 2, India Walsingham), dok su u osmini finala svladala švedski Baltichov. U četvrtfinalu je sjajni niz zaustavila danska ekipa Strandby Elling te su na kraju Rugvičanke natjecanje završile na petom mjestu.