°C 11

Minimalna, ali vrijedna pobjeda nad Varaždincima: Lovrić i Ndiaye ugasili nade fenjeraša

24.11.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice upisali su u 16. kolu HT Prve lige svoju sedmu pobjedu. Protivnik je na Gradskom stadionu bio 'na papiru' najlakši mogući, fenjeraš iz Varaždina, no, na travnjaku se za tri boda itekako trebalo pomučiti, protiv ekipe koju s klupe vodi iskusni trenerski HNL lisac Luka Bonačić.

Ipak, Sergej Jakirović, koji je svoje prveminute u seniorskom nogometu u Neretvi iz Metkovića može zahvaliti upravo Bonačiću pronašao je recept za slavlje, a pogodak odluke za konačnih 1:0 zabio je Cherif Ndiaye, na sjajnu asistenciju Kristijana Lovrića, poslije desetak minuta igre u nastavku.

Imao je strateg Gorice dosta problema prije početka dvoboja. Zbog kartona nije mogao računati na ozlijeđenog Ljubisavljevića te kartonirane Steenvoordena, Čanađiju i Musu, kojeg je na desnom boku zamijenio debitant u početnoj postavi, Čepinčanin Patrik Periša.

Već u ranoj fazi dvoboja ozlijedio se i bivši 'Varaždinec, Maks Ćelić, pa je njegovo mjesto u obrani u svom jubilarnom 100. nastupu za Goricu zauzeo Mario Marina, a na travnjak je ušao Hrvoje Babec.

Marina je sjajno odradio ovaj dvoboj i sigurno će ga posebno pamtiti, ne samo po uokvirenom dresu s brojem 100 na leđima i cvijeću...

Gosti su u prvom poluvremenu bili opasnija momčad, Kahlina se iskazao s nekoliko sjajnih intervencija, a posebno će se pamtiti kako je iz samih rašlji izvukao loptu nakon vrhunskog slobodnjaka Leona Benka s gotovo 30 metara od gola Gorice.

Ključni trenutak dogodio se početkom drugog poluvremena, kad je na sredini terena osvojena lopta, a Lovrić se sjurio prema suparničkim vratima i majstorski zavrnuo pred gol Varaždina, gdje se Senegalac Ndiaye izborio za svoje mjesto ispred protivničkih braniča pa snažnim udarcem, uz pomoć grede, donio veselje nešto više od 1000 promrzlih navijača Gorice na Gradskom stadionu (VIDEO).

Varaždin je u preostalom vremenu tek jednom opasno zaprijetio preko mladog reprezentativca Posavca i Goričani su na kraju rutinski stigli do izuzetno bitne pobjede u lovu na mjesto u gornjoj polovici ljestvice.

Goričani su se sada bodovno izjednačili s Lokosima prije velikog međusobnog okršaja u petak od 19 sati u Kranjčevićevoj ulici.

 

Trener Sergej Jakirović možda ne može biti zadovoljan kako je njegova momčad izgledala na travnjaku Gradskog stadiona, ali bodovi se pamte, dok umjetnički dojam u ovakvom susretu na izuzetno teškom terenu pada u drugi plan.

"Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, nismo imali energije, nismo bili čvrsti u duelima. Mislim da smo napravili samo nekoliko prekršaja i to nije naš stil."

"Automatski imaš problema, kao što sam i rekao u najavi ove utakmice. Prvi dio smo se provukli, iako nije sad Varaždin imao neke izrazite prilike, nismo mi bili ti koji su napadali," istaknuo je strateg Gorice, koji za ovaj susret nije mogao računati na ozlijeđenog Ljubisavljevića, kartonirane Steenvoordena, Čanađiju i Musu, dok su zbog problema s ozljedama igru ranije morali napustiti Ćelić i Periša.

"Neplanirane izmjene Ćelića i Periše sigurno su nas poremetile. Na poluvremenu smo se presložili, odlučio je jedan bljesak Lovrića i Cherifa. Uspjeli smo privesti susret kraju i uzeti važna tri boda," naglasio je Jakirović.

Gorica je trenutno na četvrtom mjestu s 25 bodova, dva više od Osijeka, koji u nedjelju u Gradskom vrtu dočekuje Prelecovu Istru 1961.


HT Prva liga:

1. Dinamo 15 +22 35
2. Hajduk 16 +16 31
3. Lokomotiva 16 +3 25
4. Gorica 16 +1 25
5. Osijek 15 +6 23
6. Rijeka 14 +1 22
7. Slaven Belupo 16 -17 15
8. Istra 1961 15 -9 12
9. Inter-Zaprešić 15 -10 11
10. Varaždin 16 -13 11