°C 9

Matea Matošević i Tamas Nagy najbrži na Turopoljskoj trci

27.03.2017.

Igor

Jubilarno 25. izdanje Turopoljske trke bilo je rekordno po broju trkača koji su stigli u Veliku Goricu. Gotovo 600 trkača našlo se na startu utrke kojom se proslavilo četvrt stoljeća trčanja u turopoljskoj metropoli.

Više od 300 trkača sudjelovalo je u polumaratonskoj trci, njih gotovo 250 trčalo je ulicama grada u utrci od 5 kilometara, a istom dionicom trčali su i vatrogasci u Prvoj vatrogasnoj utrci koja je okupila preko 120 natjecatelja. Ne smije se zaboraviti niti više od 500 djece koja su već godinama i zaštitni znak Turopoljske trke, na kojoj su ove godine po prvi puta sudjelovali i roleri.

-Brojkama možemo biti zadovoljni jer smo srušili sve rekorde prijašnjih trka. Vjerujem kako ćemo s ovom organizacijom dogodine privući još veći broj natjecatelja jer naša je intencija uključivanje što većeg broja građana u utrku, jer veliki broj naših sugrađana se prijavio za građansku utrku što nam je izuzetno drago- ispričao nam je predsjednik Maraton kluba Velika Gorica, Darko Batković koji trkom po prvi puta dirigirao kao predsjednik.

Ulicama našeg Grada najbrže je trčao Silvije Tomac i Katarina Vukančić, dok su u polumaratonu koji se ove godine bodovao i za ekipno Prvenstvo Hrvatske najbrži bili Mađar Tamas Nagy i Matea Matošević koja je prošlog ljeta po prvi puta sudjelovala na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Ogroman pomak u organizaciji

Maraton klub Velika Gorica nakon godina u kojima je trka polako stagnirala u posljednje dvije godine učinio je značajne pomake prema naprijed. Prvi se dogodio još prošle godine kada je sve preseljeno u centar Grada, na plato kod Pučkog otvorenog učilišta, dok je ove godine veliki pomak napravljen i po pitanju prijava natjecatelja zbog čega je izostala ona nekadašnja gužva. Pomaci su napravljeni i oko osiguranja staze te na punktovima kojima su prošli trkači zbog čega gotovo da nije bilo prigovora, kao ni na cilju gdje je obrada rezultata i proglašenje odrađeno bez ijedne jedine pogreške.

-Povratne reakcije tek očekujemo, jer mi imamo običaj da nam se trkači upišu u knjigu dojmova. Na temelju toga korigiramo, dodajemo ili poboljšajemo trku. Naravno, nisu nam bitne samo pohvale već i kritike kako bi dogodine bili još bolji- kaže Batković.

Poziv za organizaciju utrke u Gorskom Kotaru

S obzirom na to da se Maraton klub Velika Gorica iskazao kao dobar organizator Turopoljske trke i Jesenskog krosa za najmlađe klubu je ponuđena i organizacija utrke u Gorskom Kotaru, u selu Kuti. Dobar glas čuje se daleko zbog čega je velikogoričkom klubu ponuđena prilika da upravo oni organiziraju utrku i u tom dijelu Hrvatske za koji nam je predsjednik Batković kaže kako ima predivne staze. 

REZULTATI
POLUMARATON (M): 1. Tamas Nagy, 2. Danijel Fak, 3. Antun Rudolf Pavelić
POLUMARATON (Ž): 1. Matea Matošević, 2. Tunde Szabo, 3. Ljiljana Ćulibrk
EKIPNO POLUMARATON (M): 1. Agram, 2. Dubrovnik, 3. Glina
EKIPNO POLUMARATON (Ž): 1. Agram, 2.Sljeme, 3. Marathon 95
5 KM (M): 1. Silvije Tomac, 2. Tin Kaurić, 3. Emil Škudar
5 KM (Ž): 1. Katarina Vukančić, 2. Silvia Šimunović, 3. Željka Benko Hriberski
VATROGASNA UTRKA (M): 1. Darko Petak, 2. Davor Mataković, 3. Luka Živko
VATROGASNA UTRKA (Ž): 1. Lea Kos, 2. Ivana Pejić, 3. Martina Combaj