°C 5

Maribor napunio mrežu Gorice

04.07.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nisu se dobro proveli na gostovanju u Mariboru. U pripremnom dvoboju odigranom kod aktualnog prvaka Slovenije domaćin je slavio s uvjerljivih 4:1 (3:0).

Već je na poluvremenu na semaforu bilo 3:0 i bilo je jasno u kojem će se smjeru razviti ova utakmica, no, treba naglasiti kako je Maribor u završnoj fazi priprema prije početka kvalifikacija za Ligu prvaka, koje im počinju idući tjedan, dok su Goričani i dalje bez nekolicine prvotimaca (Suk, Marina, Čabraja, Miya) i sezona u HT Prvoj ligi počinje tek za dva i pol tjedna.

Mogla je Gorica u ranoj fazi utakmice doći do prednosti, vratar domaćih obranio je dobar pokušaj Maslowskog, međutim, nakon toga Maribor je diktirao ritam ove utakmice.

Slovenski prvak je u vodstvo došao u 11. minuti, fenomenalnim dalekometnim pogotkom Roka Kronavetera, koji je iznenadio Kahlinu.

U 23. minuti je već 2:0, poslije dobre akcije i sigurne realizacije Kotnika.

U finišu prvog poluvremena obrana Gorice slabo je reagirala, a mrežu Kahline pogađa Milec.

U Jakirovićevoj početnoj postavi bili su Kahlina, Musa, Jovičić, Čelić, Maslowski, Zwolinski, Dvorneković, Mathieu, Maloča, Krizmanić i Ndiaye, dok su kasnije u nastavku priliku dobili Čović, Deaconu, Ljubisavljević, Bakula, Špičić, Spudić, Babec, Periša, Kryeziu i Lovrić.

Maslowski je u 53. minuti sjajnim udarcem s 20-ak metara smanjio zaostatak Gorice, ali nije to bilo dovoljno da se okrene tijek susreta.

Mariborčani su imali još nekoliko prilika, istaknuo se intervencijama i rezervni vratar Čović, a konačni rezultat u sudačkoj nadoknadi postavio je Žugelj, nakon još jedne pomutnje u obrani Gorice.

Velikogorički prvoligaš premijeru na svom travnjaku prije početka nove sezone imat će u subotu 6. srpnja protiv slovenskog NK Tabora iz Sežane.