°C 11

Mamićev Al-Ain testira Goricu, Juventusov vratar novo pojačanje

14.08.2018.

Redakcija

Novi igrač Gorice je vratar pod ugovorom s Juventusom, 24-godišnji Rumunj Laurentiu Branescu. U Goricu dolazi na jednogodišnju posudbu, a posljednje dvije sezone bio je čuvar mreže Dinama iz Bukurešta.

Rođen je 30. ožujka 1994. godine u rumunjskom gradu Ramnicu Valcea, a u istoimenom klubu je i započeo karijeru. Imao je 16 godina kad su ga zapazili skauti Juventusa i u siječnju 2011. godine preselio se u Torino.

Nikad nije dobio priliku na vratima prve momčadi, ostalo je zabilježeno samo da je šest puta bio na klupi za rezerve u utakmicama Serie A. Ispred njega su očekivano bili Buffon, Storari i Rubinho pa je priliku za minutama među vratnicama tražio po posudbama. 

Branio je za drugoligaša Juve Stabiju, zatim za Virtus Lanciano, mađarski Haladas, ciparsku Omoniju. U posljednje dvije sezone je za bukureštanski Dinamo upisao 20 nastupa. 
 
Za mlađe selekcije rumunjske reprezentacije je upisao 27 nastupa, a na raspolaganju treneru Jakiroviću bit će od petog kola HT prve lige i domaće utakmice s Rudešom.

Prvi vratar Goričana je trenutno Kristijan Kahlina, koji je vrhunski odradio prošlu drugoligašku sezonu i ne može mu se pripisati krivica za osam primljenih golova u prva tri prvoligaška kola. 

U nedjelju u četvrtom kolu Gorica od 21 sat gostuje na Poljudu kod Hajduka. 

HNK Gorica će u utorak 14. kolovoza u 17 sati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrati prijateljsku utakmicu protiv Al-Aina, momčadi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koju s klupe vodi Zoran Mamić.