°C 17

Lovro Krmpotić viceprvak Hrvatske u boksu

28.04.2017.

Igor

Velikogorički boksač Lovro Krmpotić koji je inače član Boksačkog kluba Gladijator na Prvenstvu Hrvatske koje je proteklog tjedna održano u Jelkovcu postao je viceprvakom Hrvatske u kategoriji do 75 kilograma.

Veliki je to uspjeh za ovog 24-godišnjeg boksača koji je prošle godine bio treći u kategoriji do 69 kilograma. Prelazak u jaču kategoriju pokazao se dobitnim, jer protiv jačih i iskusnijih boksača Lovro je došao do uspjeha vrijednog pažnje.

-Spreman sam došao što pokazuje i ovaj rezultat. Odradili smo jako dobar posao te dalje nastavljamo u ovom ritmu. Cilj je državni naslov- priča nam Lovro.

U četiri dana Krmpotić je imao četiri meča, od kojih je tri riješio u svoju korist pokazavši dominaciju protiv svojih suparnika da bi ga u finalu zaustavio Luka Plantić. Nije se u tom meču velikogoričkom boksaču davalo previše šansi, no on nije tako mislio te je svom protivniku zadao nekoliko ozbiljnih udaraca.

-Bili smo već umorni, no usprkos tome odradili smo dobar meč. Većina boksača mi je rekla kako se s njim ne bi usudila ući u ring, ja sam ušao i odradio meč do kraja- kaže Lovro Krmpotić koji se poput svih boksača također nada kako će jednog dana zakoračiti u svijet profesionalnog boksa.