°C 12

Kurilovec, Vinogradar, Vrbovec i Dugo Selo kreću u nove trećeligaške izazove

24.08.2019.

Damir Žbulj

Pripreme su gotove i vrijeme je da Kurilovec, Vinogradar iz Mladine, Dugo Selo i Vrbovec krenu u svoje nove trećeligaške izazove.

Kurilovčani su posljednju provjeru imali u finalu Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije s Goricom, odradili su ju savršeno i osvojeni trofej sigurno će im biti dodatni poticaj, kako za mladog i talentiranog trenera Pericu Vidaka, tako i za njegove igrače.

Novu prvenstvu sezonu otvaraju u subotu od 17.30 sati na svom Udarniku protiv Ponikva.

Kurilovec i nema neki veliki rezultatski imperativ, osim što je treneru cilj ponovno igrati atraktivan nogomet i nastaviti s razvojem igrača koje ima u kadru.

Sjajnim prošlosezonskim partijama, pogotovo u drugom dijelu natjecanja, Kurilovec je na kraju završio na fenomenalnom petom mjestu, s 14 pobjeda, 13 remija i tek sedam poraza, uz odličnu gol razliku 64-41.

Nositelji igre ostali su na okupu, došlo je nekoliko mladih igrača Gorice, a ekipu su pojačali Karabatić iz Dugopolja, Grdenić iz Intera i vratar Bogović iz Vinogradara, koji se već dokazao u raspucavanju finala Kupa NSZŽ-a.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Kurilovčani otvoriti sezonu protiv neugodnih Ponikva. Vidak je protiv Gorice na teren poslao Bogovića, Šarića, Kelavu, Povoljnjaka, Slunjskog, Manduru, Spudića, Matoša, Čunčića, Rajića i Karabatića, igrali su još Stiplošek, Sedlaček i Čurek, pa se među njima može tražiti i početni sastav za subotnji okršaj na Udarniku.

"Ponikve su dobra momčad, defenzivno neugodna, s jako dobrim izlascima u kontranapade. Trebat će nam utakmica na najvišoj razini kako bismo uzeli bodove," poručio je trener Vidak.

Treća HNL ove se sezone igra u malo drugačijem formatu. Kurilovec je smješten u 3. HNL Središte, gdje se nalaze klubovi iz Zagreba i šire okolice.

Uz klubove iz Zagrebačke županije tu su još i Lučko, Trnje, HAŠK, Maksimir, Ponikve, Špansko, Jarun i Vrapče te Zagorec iz Krapine, Bistra, Mladost Petrinja, koja će svoje zbog radova na stadionu igrati u Kutini na igralištu NK Moslavina i Gaj Mače, koji će svoje utakmice zbog radova na stadionu igrati u Krapini na igralištu Zagorca.


Vinogradar lovi svoj četvrti uzastopni trećeligaški naslov prvaka, no, ponovno se tek ima za vidjeti koje su klupske ambicije i hoće li ikad ponovno zaigrati u višem rangu hrvatskog nogometa.

U posljednjoj provjeri Vinogradar je svladao Bistru, novaka u 3. HNL Središte, golovima Prijića.

U prvom kolu na svom travnjaku, u subotu od 17.30 sati, dočekuju Špansko.


NK Vrbovec ovog vikenda slavi 95 godina postojanja i na otvaranju sezone u klubu se nadaju kako će proslavu uveličati pobjedom na otvaranju sezone protiv HAŠK-a (subota, 17.30 sati).

U posljednjoj provjeri Vrbovčani su napunili mrežu Novigrada Podravskog (9:0). Hat-trick je ostvario Josip Colarić, Ćosić je bio dvostruki strijelac, dok su zabijali još i Slišković, Novokmet, Babić iz penala i Šiprak.

Pod vodstvom trenera Tihomira Bradića zaigrali su od prve minute Jelavić, Čupić, Zebić, Pluščec, Ćosić, Busija, Mašić, D. Colarić, Slišković, Novokmet i J. Colarić , a još su nastupili Vojnić, Medverec, Babić, Grežina, Radovac. M. Tolić, Vrsaljko, Jukić i Šiprak.

Vrbovec je nedavno bio uspješan i protiv Vrapča i Protiv Podravca u Virju pa s razlogom u klubu imaju puno optimizma prije otvaranja novog natjecanja.

U Vrbovcu su se prije početka sezone zahvalili bivšem kapetanu Matiji Dimoviću, zatim Nikoli Jendrišu, Filipu Jendrišu, Antoniu Boroši, Miji Juriću, Luki Nakiću, Matiji Petaku, Matiji Ištvanoviću, Dorijanu Vrtaru, Lovri Šimiću, Silviu Malkoču i Filipu Vimislickom.

"Želimo im svima puno sreće u njihovim novim klubovima i daljnjim natjecanjima. Zahvaljujemo i želimo sreću u daljnjem radu našim bivšim trenerima Denisu Madžaru i Damiru Talaji, a pozdravljamo i želimo dobrodošlicu našem novom, svima poznatom,treneru Draženu Fuliru i treneru golmana Igoru Ratkajcu koji su se pridružili Tihomiru Bradiću. U sezoni 2019./20. će za seniore i dalje nastupati Alen Babić, Filip Busija, Domagoj Colarić, Josip Colarić, Mario Ćosić, Hrvoje Medverec, Filip Pluščec, Josip Slišković i Luka Vrsaljko. U novoj sezoni pridružili su nam se Marko Čupić, koji je već igrao u Vrbovcu, Matija Grežina (Croatia Hrastje), Petar Jelavić (Kurilovec), Anel Mašić (SV RB Leithausl Loidl Dienersdorf), Marko Novokmet (Špansko), Ilija Radovac (Špansko), Milan Suša (Dubrava), braća Gabriel i Martin Tolić (Kustošija), Damjan Vojnić (Jarun), Karlo Zebić (Špansko) i Daniel Jukić (Trnje)," poručili su iz NK Vrbovec.

Na domaćem terenu novu sezonu otvorit će i Dugo Selo, koje u subotu od 17.30 sati na Gradskom stadionu dočekuje Mladost iz Petrinje.

Ekipa je 'na papiru' oslabljena u odnosu na prošlu sezonu, koju je u 3. HNL - Zapad završila na odličnom sedmom mjestu. No, ambicije su i dalje visoke pa se ponovno može očekivati borba za ulazak u gornju polovicu ljestvice.

U prvoj odigranoj utakmici prvog kola 3. HNL Središte Maksimir je s minimalnih 1:0 svladao Jarun, a u ostalim susretima sastaju Gaj Mače gostuje kod Lučkog, Vrapče na svom travnjaku igra s Bistrom, a Zagorec sezonu otvara protiv Trnja.

(Foto: NK Vrbovec)

 

 

 

 

Galerija slika

Kurilovec, Vinogradar, Vrbovec i Dugo Selo kreću u nove trećeligaške izazove