°C 26

KUP NSVG: Gorica II pobjednik

16.06.2017.

Igor

Nakon što su prošlog tjedna kadeti i juniori HNK Gorice osvojili Kup Nogometnog saveza Velike Gorice isto je pošlo za rukom i seniorima koji su u finalnoj utakmici odigranoj u Gradićima s 3:1 svladali istoimenog domaćina.

Ovim trijumfom mlada momčad Gorice (koju su većinom činili juniori, a nerijetko i kadeti, op.a) koja je u premijernoj sezoni među seniorima osvojila treće mjesto u Jedinstvenoj županijskoj ligi na najbolji mogući način spustila je zastor na sezonu u kojoj je njihov trener Perica nakon brojnih uspjeha i trofeja s mlađim kategorijama dočekao i prvi seniorski naslov pobjednika. 

-Baš mi je drago što je to s ovom generacijom s kojom sam dvije godine u kojima smo imali lijepih rezultata. Drago mi je zbog ovih dečkiju iza kojih je naporna sezona u kojoj su igrali za tri momčadi. Današnja utakmica nagrada je za sve i drago mi je da smo zajedništvom uspjeli sve prebroditi- rekao nam je nakon utakmice trener Vidak.

Okupljeni gledatelji mogli su uživati u dobroj predstavi u kojoj su i domaćini imali svojih šansi. No, jednostavno sve njihove pokušaje zaustavljao je vrlo dobri vratar Gorice Matteo Kamenjašević, dok su Luka Sedlaček u dva navrata, te jednom Hrvoje Humeljak pogađali mrežu Gradića čiji su igrači preko Damira Bogovića uspjeli postići tek počasni pogodak. 

Susret u Gradićima bio je ujedno i seniorski debi šesnaetogodišnjeg Krešimira Krizmanića u dresu Gorice, kojeg je trener Vidak od prve minute gurnuo u vatru za nagradu za odličnu sezonu koju je odradio u kadetskoj momčadi.

FINALE KUPA NS VELIKA GORICA
NK GRADIĆI – HNK GORICA II 1:3
STRIJELCI: 0:1 Sedlaček (25), 0:2 Sedlaček (59), 0:3 Humeljak (63), 1:3 Bogović (68- 11m)
NK GRADIĆI: Kovačić, Cedrick, Rajić (od 55. Lacković), Ferenček, Ekollo (od 63. Leder), Bogović, Župetić (od 63. Fridrih), Štefner, Krstanović, Cindrić, Furić (od 63. Butković). TRENER: Zoran Tomčić
HNK GORICA II: Kamenjašević, Božić, Čurek, Krsnik, Krizmanić (od 65. Tadić), Rajić, desput, Povoljnjak (od 65. Roginić), Sedlaček (od 90. Matić), Lučić (od 77. Smolković), Humeljak (od 78. Perić). TRENER: Perica Vidak