°C 10

Kovčalija, Mikulin, Uremović i Pavić brončani na prvenstvu Hrvatske

15.04.2019.

Damir Žbulj

Sjajan uspjeh ostvarile su članice Taekwondo kluba Velika Gorica Anamarija Kovčalija i Nina Mikulin, koje su osvojile brončane medalje na seniorskom prvenstvu Hrvatske, koje je održano u Samoboru.

Anamarija je osvojila svoju jubilarnu desetu veliku medalju, a treću uzastopnu u seniorskoj konkurenciji. Ukupno ima četiri zlata, dva srebra i četiri bronce.

Nina, koja je ove godine još uvijek službeno juniorka, uzela je svoju prvu seniorsku medalju, sigurni smo ne i posljednju.

Na prvenstvu Hrvatske nastupilo je ukupno 115 natjecateljica i natjecatelja iz 39 klubova.

Josipa Žerjavić iz TKD Zaprešić je nakon odlične prve borbe izgubila u okršaju za medalju dok je Luka Uremović izgubio u neizvjesnoj borbi za finale te je na kraju osvojio broncu. 

 Marija Pavić iz TKD Rugvica osvojila je također brončanu medalju.

DESETI BISTRA OPEN

Deseto izdanje Bistra Opena poslužilo je kao prvo izdanje kvalifikacijskog turnira za hrvatsku kadetsku selekciju, koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u Latviji u listopadu ove godine.

TKD Velika Gorica sudjelovao je sa šest natjecateljica u kadetskom uzrastu i jednom u konkurenciji mlađih kadetkinja.

Kadetkinje su osvojile zlato, dvije bronce i dva peta mjesta te je u ukupnom poretku Taekwondo klub Velika Gorica osvojio drugo mjesto.

Broncu i prve bodove za kadetsku reprezentaciju osvojila je Marinela Bašković (- 37 kg).

Sara Anđelić je u kategoriji do 47 kilograma također bila brončana, dok je Sara Habijančić u kategoriji do 51 kilograma osvojila zlato.

Dvije Sare su već ranije preko europskih kvalifikacija osigurale svoj nastup na kadetskom EP-u na ovakvim turnirima žele dokazati svoju kvalitetu.

Nadomak bodova za kadetsku nacionalnu izabranu vrstu stigle su Marija Borović, koja je u kategoriji -37 kg bila peta te Ema Kućiš, koja je također osvojila petu poziciju.