°C 6

Kolo domaćina u 3. HNL

04.03.2019.

Redakcija

Svih devet utakmica 19. kola koje su tijekom proteklog vikenda odigrane na trećeligaškim terenima završile su pobjedama domaćina pa su sukladno tome i županijski trećeligaši ostvarili polovičan učinak.

Domaćini Vrbovec i Vinogradar ostvarili su pobjede dok su Dugo Selo i Kurilovec upisale poraze na gostovanjima.

Vodeća momčad lige je u Mladini znatno teže od očekivanog slomila otpor Jadrana iz Poreča. Vinogradar je slavio s 2:1, a junak susreta bio je najbolji topnik lige Igor Prijić koji je za zelene zabijao u 32. i 85. minuti te sa 31 postignutim pogotkom u 19 odigranih utakmica uvjerljivo predvodi ljestvicu strijelaca sa „nestvarnim“ prosjekom od 1,63 gola po utakmici. Za goste je pogodak postigao Valeta sredinom drugog dijela, a unatoč velikoj borbenosti i trudu na kraju su upisali poraz.

Vrbovec je u subotu ugostio Zagorec iz Krapine te odlično otvorio utakmicu pogotkom Josipa Colarića već u 4. minuti, da bi gosti ubrzo preko Postonjskog vratili stvari na početak. Luka Nakić u 37. minuti vraća vodstvo Vrbovcu nakon što je pospremio odbijanac, da bi samo dvije minute kasnije isti igrač podigao kompletno gledalište na noge. Sjurio se od centra, nanizao nekoliko protivničkih igrača i golmana te zabio za 3:1! Nastavak nije ponudio efikasnu igru kao prvi dio te su mreže mirovale do samog kraja.

Teško i zahtjevno gostovanje imala je momčad Dugog Sela kod drugoplasirane Dubrave i izglednog kandidata za ulazak u 2. HNL iduće sezone. Bez pogodaka se otišlo na odmor, no u drugom dijelu pala su tri pogotka i to sva u mreži gostiju. Dubravu je u vodstvo doveo Hodak u 52. minuti, na 2:0 je povisio Marton u 73. dok je konačnih 3:0 svojim pogotkom postavio Mudražija pred sam kraj susreta.

Kurilovec je otputovao na noge HAŠK-u i odigrao dobru utakmicu, no domaćini su bili s(p)retniji te su minimalno slavili. Jedini pogodak bilo je djelo Vida Krajačića već u 12. minuti nakon čega Kurilovčani nisu uspjevali pronaći put do domaće mreže te su upisali poraz.

Iduće kolo donosi nam županijski derbi u Velikoj Gorici između Kurilovca i Vinogradara, a teške ispite imat će Vrbovec u gostima kod Jadrana iz Poreča te Dugo Selo protiv „davljenika“ Novigrada koji će u svakoj utakmici tražiti bodove spasa za ostanak u trećeligaškom društvu. (LC)

(foto:ilustracija)