°C 9

Klafurić dobio otkaz, Prelec zasad ostaje u Legiji

02.08.2018.

Redakcija

Velikogoričanin Dean Klafurić dobio je otkaz na mjestu glavnog trenera poljskog prvaka Legije iz Varšave.

Presudilo mu je ispadanje iz drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka od slovačkog Spartaka iz Trnave.

-->> [VIDEO] Oproštaj Klafurića i Preleca od Lige prvaka

Klafurić je prošle godine u rujnu napustio klupu Gorice kako bi preuzeo mjesto pomoćnika Romeu Jozaku. Kad je Jozak u završnici sezone dobio otkaz, Klaf je dobio i iskoristio priliku te je Legiju odveo do duple krune, titule prvaka Poljske i pobjednika Kupa.

Potpisao je početkom lipnja novi jednogodišnji ugovor i za pomoćnika doveo Ivana Preleca, koji je tako neposredno pred sami početak priprema napustio Goricu, s kojom je osvojio naslov prvaka Druge HNL i izborio povijesni plasman među prvoligaše.

Prema informacijama iz Legije Prelec će ostati u stožeru privremenog trenera, Srbina Aleksandra Vukovića, ali vjerojatno samo dok se ne nađe novo rješenje. 

"Trenutno se vode razgovori s kandidatima za novog trenera, koji bi trebali biti gotovi kroz dva tjedna. Vuković će preuzeti dužnost prvog stratega, uz pomoć aktualnih trenera u stožeru," piše u klupskom priopćenju.

"Želimo zahvaliti Deanu Klafuriću na njegovom radu u Legiji i njegovoj predanosti poslu, što je rezultiralo osvajanjem naslova prvaka Poljske i pobjednika Kupa. Želimo mu puno uspjeha u nastavku trenerske karijere."