°C 11

Kek: Gorici želimo dobrodošlicu, ali naš cilj je pobjeda!

27.07.2018.

Redakcija

Vrijeme velikog iščekivanja polako se bliži kraju! HNK Gorica zasluženo je izborila mjesto u hrvatskoj klupskoj nogometnoj eliti i napokon je stigao trenutak kad će trebati pokazati koliko je naš klub spreman za nove izazove i jednu višu sportsku razinu. 

U prvom kolu Goričane očekuje gotovo najteži ispit, gostovanje na Rujevici kod viceprvaka Rijeke, koja u proljetnom dijelu prošle sezone nije na svom travnjaku suparnicima prepustila niti samo jedan, jedini bod.

Matjaž Kek biranim je riječima govorio o Gorici i svima treba biti jasno kako Rijeka, u subotu od 21 sat, neće imati niti malo popusta prema novom prvoligašu, pogotovo pred svojim navijačima na otvaranju nove sezone.

"Normalno kako poslije svih tih tjedana treninga i pripremnih utakmica jedva čekamo da krenemo s natjecateljskim nogometnom, pogotovo što igramo kod kuće i to nam je dodatni motiv. Znamo dovoljno o protivniku. Gorica nam nije nepoznanica i to je ekipa koja zaslužuje respekt. Čestitam im i dobrodošli u Prvu HNL. Naš cilj je pobjeda i čvrsto vjerujem, jer su igrači odradili dobre pripreme, kako ćemo to pokazati na terenu."

Gorica jako dobro zna snagu Rijeke, koja je bila suparnik u osmini finala prošlosezonskog Hrvatskog nogometnog kupa. Gosti su na Gradskom stadionu slavili s 3:0, ali su otpor Goričana slomili tek u završnici dvoboja. Zabijali su Pavičić, Gavranović, koji je sada u Dinamu, te Kvržić...

 

"Igrali smo s Goricom u Kupu i dosta igrača im je ostalo. Doveli su neke nogometaše s iskustvom i sigurno je kako će imati puno motiva. Najteže je igrati s tim 'novim' ekipama. Sigurno nisu bez veze ušli u Prvu ligu, imaju dobre uvjete, imaju zdravu ideju u klubu. Želimo im dobrodošlicu, ali mi ćemo napraviti sve da ih pobijedimo," poručio je trener Rijeke. 

Slovenski stručnjak ostao je bez nekolicine igrača, poput Leovca, koji je otišao u Dinamo, dok se samo čeka odlazak srebrnog Vatrenog sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, Filipa Bradarića.

"Gorica je novi prvoligaš i čestitamo im na plasmanu. No, moraju znati da dolaze kod Rijeke i mi ćemo se postaviti kao pravi domaćini, tražimo dobru igru i osvajanje bodova," naglasio je novi kapetan NK Rijeka, vratar Simon Sluga.

-->> Jakirović zrači optimizmom: Imam jasnu ideju kako se suprotstaviti Rijeci!

-->> Novo ruho za prvoligašku avanturu

Kapetan Gorice u povijesnoj prvoligaškoj sezoni bit će Igor Čagalj, dok će mu 'zamjenici' biti MichalMaslowski i Mario Marina.

Nova sezona HT Prve lige počinje u petak utakmicom Dinama i Rudeša (20 sati) na Maksimiru. U subotu na istom travnjaku igraju Lokomotiva i Inter (18.30 sati), dok će u nedjelju na teren Istra 1961 i Slaven Belupo (18.30 sati) te Osijek i Hajduk u velikom derbiju u Gradskom vrtu od 21 sat.

U drugom kolu Gorica 4. kolovoza na Gradskom stadionu od 17.30 sati dočekuje Slaven Belupo.

(Foto: NK Rijeka)