°C 5

Karlo Muhar kapetanski predvodi Inter: Uvjeren sam kako će sve doći na svoje mjesto

10.02.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši zaprešićkog Intera pokušat će ove nedjelje od 15 sati ponoviti uspjeh Gorice iz prošlog kola.

Pokušat će napraviti nešto što već nisu gotovo sedam godina, pokušat će pobijediti Rijeku.

"Rijeka je uvijek jaka, bez obzira na prethodne dvije utakmice i sastav u kojem će istrčati. Uostalom, i njihova druga momčad je snažna. Oni će u Zaprešiću ići 300 posto, ali i mi se želimo pokazati u pravom svjetlu. Imamo se čemu nadati i vjerujem kako će ova utakmica biti prava najava onoga što nas čeka u travnju, kada smo u polufinalu Kupa opet domaćini Rijeci," najavio je dvoboj kapetan Intera Karlo Muhar, kojem je trener Samir Toplak vrpcu uručio nakon odlaska Komnena Andrića u Dinamo.

"U Inter sam se ljetos došao pokazati na prvoligaškoj pozornici i svi su me u klubu odlično prihvatili. Nametnuo sam se, stekao trenerovo povjerenje, ali kapetanska vrpca ipak me iznenadila. Među mlađima sam u momčadi i nisam to očekivao, ali ulogu kapetana sam sa zadovoljstvom prihvatio. Sretan sam i to će mi predstavljati dodatni motiv za kvalitetan rad," prenosi službena klupska stranica.

Inter će protiv Rijeke igrati i u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa, no, prvo treba pokazati kako ekipa vrijedi više od borbe za opstanak.

"Realnost nam je donji dom, ali moramo pokazati da vrijedimo više od toga. Osnovni cilj je ostanak i vjerujem da ćemo biti ispred Istre, boriti se sa Slavenom. Bit će na kraju sve dobro. Mislim kako tijekom cijele sezone imamo bolju igru od rezultata. Istina, događaju nam se neki propusti, imamo pogrešaka, ali i nesretno primljenih golova. Morat ćemo neke stvari popraviti, mislim da bismo nakon dva-tri kola, kada se dodatno uigramo, sve trebalo izgledati znatno bolje. Dobro radimo i uvjeren sam kako će sve doći na svoje mjesto," nada se 23-godišnji veznjak.

U 19 odigranih kola HT Prve lige Inter je upisao pet pobjeda, dva remija i čak 12 poraza. Na ljestvici trenutno ima tek bod više od pretposljednje Istre 1961 i četiri manje od Slaven Belupa, koji je u subotu nadigrao Goricu.

(Foto: NK Lokomotiva Zagreb)