°C 16

JŽNL: Četvorka na vrhu izjednačena

12.09.2017.

Igor

Poslije četiri odigrana kola Jedinstvene županijske lige ligašku ljestvicu predvode Bistra, Laduč, Lukavec i Vatrogasac. Zanimljivo ova je četvorka doživjela po poraz uz tri pobjede, a jedina momčad koja nije doživjela poraz je novak u ligi, Dinamo iz Jakovlja. 

Bistra koja je prvenstvo otvorila porazom od Kupinca u posljednja tri kola je nanizala pobjede. Posljednju u nedjelju kontra Klasa koji je poražen s 2:1. Istim je rezultatom Lukavec svladao Rugvicu koja je na utakmicu doputovala sa svega deset igrača. Njihov otpor domaći su igrači slomili tek u devedesetoj minuti u kojoj je za pobjedu drugi zgoditak postigao Paško Ivić.

-Jednom riječju; katastrofalna igra cijela momčadi. Rano vodstvo i gosti sa samo deset igrača kao da su nas ubili u pojam. Opuštanje nas je nažalost skoro koštalo. Pitanje što bi bilo da su oni igrali s jedanaest igrača- o utakmici će trener Lukavca, Siniša Mioković čija je momčad također nanizala tri uzastopne pobjede.

Uspješni su na domaćem travnjaku bili i igrači Laduča koji su s 4:3 svladali Sloga SU-ZU, dok četverolist s vrha pobjedom u Bedenici kod Strmca zaključuje Vatrogasac čiji su igrači tri boda osvojili pobjedom od 3:2.

Preokret Lomnice za prvu pobjedu

Lomnica koja je uoči sezone najavljivala borbu za vrh tek u četvrtom kolu osjetila je slast pobjede slavivši u Pisarovini kod Jamnice. Slutilo je na ponavljanje scenarija iz prve tri utakmice jer domaćini su vodili s 2:0 nakon 27. minuta igre, a samo nekoliko minuta kasnije Lomnica je ostala i bez isključenog Matea Kljajića. No, da je nogomet nepredvidljiva igra potvrdila je i ova utakmica u kojoj je Lomnica u 95. minuti stigla do potpunog preokreta i pobjede od 3:2. Junak susreta bio je dvostruki strijelac Ivan Kos.

-Po prvi puta u ovome prvenstvu odreagirali smo kako treba. Pokazali smo karakter- kaže Igor Mostarlić koji ističe kako je ovo pobjeda cijele momčadi.

Minimalnu pobjedu u gostima upisao je i Kupinec koji je u Kerestincu zgoditkom Matije Mravunca s 1:0 svladao TOP. Bez pobjednika su završili susreti između Rakovca i Dinama (2:2), te Sutle i druge momčadi Gorice (4:4).