°C 5

Judo za sve: U Samoboru otvorena nova dvorana JK Profectus

30.12.2019.

Damir Žbulj

Judo klub 'Profectus Samobor' svečano je otvorio svoju novu sportsku dvoranu. U prostor veličine 660 m2, u bivšoj vojarni, klub je uložio preko pola milijuna kuna i za samo 107 dana radova pretvorio devastirani prostor u tri dvorane, teretanu, svlačionice, prostor za fizioterapeuta i ostale radne prostorije.

Uz članove kluba, svečanost su uveličali gradski čelnici, vodstvo Samoborskog športskog saveza te donatori i sponzori kluba.

Judo klub Profectus Samobor je nastao 2013. godine i vlastitim sredstvima uredio prostor. Započelo se radom u dvije grupe, a danas se klub može pohvaliti članovima od tri do 73 godine koji treniraju u deset grupa. Klupski prostor je postao pretijesan, pa je nova dvorana postala nužnost.

Judo se u JK Profectus Samobor može trenirati od vrtićke do veteranske grupe, a za ostale tu je fitness grupa i grupa medicinske gimnastike.

U programu 'Judo za sve' u klubu treniraju dvije grupe djece s posebnim potrebama, a klub se može pohvaliti i programom 'Judo za djecu i mlade' koji je financiran sredstvima Europske unije. S novim, daleko većim prostorom svima će biti olakšan rad i podignuta kvaliteta aktivnosti.