°C 13

Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske

21.05.2018.

Maja Ivčić

Jubilarni jaskanski polumaraton u organizaciji Atletskog kluba Jastreb '99 jučer je uspješno održan. Jaska je ponovo bila domaćinom velikog broja zaljubljenika u trčanje iz svih krajeva Lijepe naše te susjednih zemalja.

Ove godine okupilo se oko 350 trkača, a u samom polumaratonu na dobro poznatoj stazi od 21 kilometar natjecalo ih se dvjestotinjak. Ostali su se odlučili za utrke na 5 kilometara te za 10 kilometara – popularno nazvan "cener".

-Svaka čast i veliko hvala svima koji su i ove godine došli na jubilarni, 20. polumaraton-rekao je zadovoljno gospodin Vladimir Brezarić iz AK Jastreb 99.

Ove je godine polumaraton po drugi puta održao kao Memorijal Predrag Bošnjak, noseći tako ime po svom osnivaču, iznenadno preminulom predsjedniku atletskog kluba. U čast njemu Jaska nastavlja trčati, a iz kluba su sigurni da bi na tradiciju koja se nastavlja Predrag bio ponosan.

-Polumaraton je nešto izuzetno posebno, nešto što svi mi Jaskanci, bez obzira koliko smo stari moramo biti ponosni. 1999. godine je Predrag krenuo, s mojom malenkošću i s još nekom starijom ekipom, u organizaciju. Nije nikoga bilo, nismo ni ulicu poznavali, ali evo danas trči jako puno Jaskanki i Jaskanaca. Pokojni Predrag koji je za polumaraton sve učinio bio bi ponosan, a mi danas imamo memorijal njemu u čast – kazao nam je gospodin Brezarić.

Utrkama se svake godine pridružuje velik broj zaljubljenika u trčanje, a među njima su i jaskanski vinari koji pružaju i sponzorsku pomoć organizatorima.

-Vinarima posebno zahvaljujemo. To su Zdenko Šember i Tomislav Tomac koji su zavoljeli trčanje, i oni sudjeluju, organiziraju čak i svoju ligu, u svom dvorištu- rekao je gospodin Brezarić dodavši kako se posebno zahvaljuje Gradu Jastrebarskom koji također ovaj polumaraton iz godine u godinu podržava.

Trkači su jučer krenuli na znak pucnja nekoliko minuta iza 10 sati te protrčali centrom grada pa po poznatoj trasi prema Gornjoj Reki, Kupeč dolu, Prodin dolu, Ivančićima, Svetoj Jani, Črnilovcu, odakle su se vratiti u Jasku.

Prema objavljenim neslužbenim rezultatima, najbolje vrijeme imao je Milorad Vojvodić iz AK Sljeme. Na 10 kilometara prvi je do cilja stigao Đuro Komlenović (Cjevovod Kutina), a na 5 kilometara Lovro Kasunić (AK KA TIM).

Novost je ove godine bila ta da se dječja utrka koja se tradicionalno održavala u sklopu polumaratona održala dan ranije i to u Parku Erdödy. Iz Atletskog kluba zadovoljni su odazivom mališana te se nadaju da će se i druge godine ova utrka tako organizirati.

Galerija slika

Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske Jubilarni polumaraton - tradicija na ponos Jaske