°C 6

Još uvijek imate vremena krenuti na Školu trčanja Samobor

13.03.2019.

Vana Pocrnjić

Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor i ove godine organizira Školu trčanja koja počinje u petak, 22. ožujka, a završava organiziranim odlaskom na utrku u Ljubljani krajem listopada.

Škola trčanja namijenjena je potpunim početnicima kao i rekreativcima koji već imaju nekog iskustva u trčanju, ali nikad nisu sustavno i organizirano trenirali pa bi uz stručnu pomoć htjeli podići svoje trčanje na višu razinu ili se pripremiti za svoju prvu utrku. Treninzi Škole trčanja Samobor u proljetnim i ljetnim mjesecima održavaju se na atletskom stadionu u Bivšoj vojarni Taborec, kao i u parku Anindol, iznad Vugrinščaka.

Ove godine Škola trčanja započinje uvodnim sastankom 22. ožujka (petak) te će se održati tri inicijalna treninga nakon toga (ponedjeljak, 25. ožujka, srijeda, 27. ožujka i petak, 29. ožujka).

Treninzi škole trčanja službeno započinju u ponedjeljak, 1. travnja i održavat će se svaki tjedan do kraja listopada, ponedjeljkom, srijedom i petkom u 19 sati. Osim treninga, povremeno će se održavati i predavanja kako bi polaznici dobili potrebno znanje o trčanju, opremi, ozljedama, ishrani i sl.

Polaznici škole trčanja će nakon uvodna 3 treninga biti podijeljeni u nekoliko grupa, ovisno o broju polaznika, a grupe će biti formirane nakon inicijalnog testiranja.

Glavni cilj škole trčanja je od netrkača napraviti trkače koji će kroz nekoliko mjeseci doći do mogućnosti kontinuiranog i na taj način napraviti dobru podlogu za nastavak rekreativnog trčanja i kasniji eventualni odlazak na utrke.

-Koliko ste puta rekli, “Od SUTRA počinjem trčati”? A to sutra nikako da stigne! Ne čekajte ni dana više, upišite se u Školu trčanja već danas- poručuju organizatori.

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.

Više informacija može doznati na e-mailu skolatrcanja@kciptsamobor.hr, Facebook stranici Škola trčanja Samobor ili web stranici Kluba.