°C 4

Jaska trčala za Predraga Bošnjaka

23.05.2017.

majai

Devetnaesti puta u srcu Jaske startao je Jaskanski polumaraton, tradicionalno treće nedjelje u svibnju, a ove godine po prvi puta minutom šutnje za njegovog utemeljitelja – nedavno preminulog osnivača i predsjednika Atletskog kluba Jastreb 99, Predraga Bošnjaka.


Jaskanski polumaraton okupio je na Štrosu brojne zaljubljenike u rekreaciju i trčanje. Bilo ih je više od tri stotine iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz susjedne Slovenije te Bosne i Hercegovine, a pridružila im se čak i jedna trkačica iz Meksika. Ovako velik interes potvrđuje popularnost jaskanskog polumaratona u trkačkim krugovima, a unatoč tragediji koja je zadesila njegove organizatore, oni se nadaju da će se njegova tradicija nastaviti.


-Ove godine izuzetno je velik broj trkača, ali na žalost dogodila se ta tragedija da smo ostali bez predsjednika kluba koji nas je napustio 25. ožujka. On je ostavio taj trag iza sebe i prionuli su svi dečki u klubu da organiziraju ovaj polumaraton koji će vjerujem trajati godinama i od danas nosi naziv Memorijal Predrag Bošnjak – rekao nam je gospodin Vladimir Brezarić iz AK Jastreb 99.


U spomen na svog pokojnog predsjednika, "stara garnitura" kluba u sastavu Predrag Radić, Josip Dikon, Alen Štefanac, Siniša Trajbar i Goran Gudec, u nedjelju je trčala dva kruga polumaratona kako bi za Predraga otrčali još jedan maraton jer ih je on u životu otrčao 101. Iza Predraga je, kažu, ostala velika praznina u atletskom klubu.


-Velika praznina, izuzetno velika, ali svi dečki njegovi – svi precednikovi ljudi prionuli su na posao i preuzeli veliku brigu o polumaratonu. Udružili smo se i razumom i pameću i raspodjelom poslova, radeći puno toga što je naš "precednik" sam nosio na leđima., Vjerujem da se to neće ugasiti jer potencijala ima – rekao je Brezarić o popularnom jaskanskom polumaratonu.


Dokaz da potencijal ove trkačke manifestacije postoji mnoštvo je sudionika koji su u Jasku došli trčati neku od tri utrke. Uz polumaraton od 21 kilometar u kojem je sudjelovalo dvjestotinjak sudionika bila je tu i utrka na 5 kilometara, a umjesto utrke za školarce ove je godine po prvi puta organiziran "Cener" odnosno utrka na 10 kilometara. U polumaratonu najbrži je bio Dražen Dinjar, a od žena Veronika Jurišić. Utrku na 5km prvi je završio Edi Petak, kod žena Nives Zebić, dok je na 10km najbrži bio Nikola Škvorc, a najbrža Veronika Erlić.


-Hvala svima na dolasku, to je potpora i dečkima iz kluba Jastreb 99 i svim Jaskancima, a ponajviše našem dragom pokojnom predsjedniku – rekao je za kraj Vladimir Brezarić.

Galerija slika

Jaska trčala za Predraga Bošnjaka Jaska trčala za Predraga Bošnjaka Jaska trčala za Predraga Bošnjaka Jaska trčala za Predraga Bošnjaka Jaska trčala za Predraga Bošnjaka Jaska trčala za Predraga Bošnjaka Jaska trčala za Predraga Bošnjaka Jaska trčala za Predraga Bošnjaka