°C 16

Jakirović: Spremni smo za sve što nas čeka do kraja godine

29.11.2019.

Damir Žbulj

Nogometaše Gorice u petak od 19 sati u Kranjčevićevoj ulici očekuje jedan pravi derbi u borbi za mjesto koje iduće sezone vodi u Europu.

Lokosi i Goričani u dvoboj 17. kola HT Prve lige ulaze s osvojenim jednakim brojem bodova, koliko ima i Rijeka s utakmicom manje, te jednim iza trećeplasiranog Osijeka.

"Sigurno nas očekuje dobra i zanimljiva utakmica. U Zadnje dvije s njima smo bili dobri, uzeli smo četiri boda. Opasni su, uvijek mogu nešto napraviti."

"Iako nije bilo baš bajno na travnjaku uspjeli smo dobiti Varaždin, ali pobjedi ne treba 'gledati u zube'. Treba skupljati bodove, gužva je na ljestvici, četiri kluba su unutar jednog doba. Bit će zanimljivo do posljednjeg kola, uvjeren sam u to. Nadam se da ćemo biti dobri, čvrsti i da ćemo ostati barem neporaženi," poručio je prije dvoboja trener Sergej Jakirović, koji za ovu utakmicu ne može računati na 'kartoniranog' Dvornekovića te ozlijeđenog Ljubisavljevića.

Svi ostali su spremni dati svoj doprinos...

"Dobro smo trenirali, svi spremni su za utakmicu i sve ono što nas čeka do kraja prvog dijela sezone. Izabrat ćemo one koji su u najboljoj formi, imamo i nekoliko opcija na klupi. Mislim da smo spremni za ono što nas čeka."

"Sigurno kako je ovo jedan 'mini' derbi i nosi poseban naboj, ali kao i svaka druga utakmica. Tako je bilo i protiv Varaždina, nikome nije lako uzeti bodove. S Lokosima je uvijek bilo zanimljivo, oni su sasvim legitimni kandidati za Europu, imaju više iskustva od nas. Znamo kako igraju, znamo što nas čeka i vjerujem kako ćemo biti spremni i na razini utakmica s Hajdukom ili Rijekom," nada se strateg Gorice.

U posljednjem međusobnom dvoboju nije bilo pobjednika (0:0), iako su obje ekipe imale dovoljno prilika za postizanje golova.

Na zadnjem gostovanju u Kranjčevićevoj Goričani su slavili (2:3) pa se Jakirović nada sličnom scenariju protiv neugodnog suparnika...

"Uzuni i Tolić su u posljednje vrijeme iskočili, ali tu su i Sammir i Budimir, koji mogu sve riješiti jednim potezom. Kastrati je neugodan i ta njihova ofenzivna linija ti može stvoriti probleme. Moramo biti koncentrirani u prekidima, imaju nekoliko kombinacija..."

"Daj Bože da bude ponovno tako. Znamo da moramo odigrati na visokoj razini, moramo biti raspoloženi ako želimo nešto uzeti u Kranjčevićevoj!"

Ulaz na tribine je besplatan i očekuje se kako će Gorica ponovno imati lijepu podršku svojih navijača.

U petak na travnjak izlaze još Slaven Belupo i Inter Zaprešić (17 sati).

U subotu Osijek gostuje u Varaždinu (15 sati), a Dinamo u Puli kod Prelecove Istre 1961 (17.30 sati). U nedjelju se igra 'jadranski derbi' Hajduka i Rijeke na Poljudu (17.30 sati).

HT Prva liga:
1. Dinamo 15 +22 35
2. Hajduk 16 +16 31
3. Osijek 16 +7 26
4. Rijeka 15 +4 25
5. Lokomotiva 16 +3 25
6. Gorica 16 +1 25
7. Slaven Belupo 16 -17 15
8. Istra 1961 16 -10 12
9. Inter-Zaprešić 16 -13 11
10. Varaždin 16 -13 11