°C 7

Jakirović: Možda nam ekipe iz vrha više leže

26.11.2018.

Redakcija

Teška utakmica je iza nogometaša Gorice, koji su na domaćem travnjaku upisali peti poraz sezone.

"Imali smo olakotnu okolnost jer njihov najbolji igrač nije nastupio," istaknuo je strateg gostiju Kruno Rendulić, čime nije otkrio 'toplu vodu'.

Sjajni Nigerijac Iyayi Belive Atiemwen ponajbolji je igrač HT Prve lige i njegov izostanak zbog tri žuta kartona trener Jakirović jednostavno nije mogao nadoknaditi.

-->> [VIDEO] Puljani 'ugasili svjetlo' u Gorici

"Želim čestitati ekipi Istre na pobjedi. Zasluženoj! Zabili su nam dva gola. Previše izostanaka utjecalo je na to da nemamo širinu u kadru koju bismo htjeli imati. Bili smo dobri u prve dvije trećine terena, kombinirali smo, imali smo posjed, ali u toj zadnjoj trećini pred suparničkim vratima nismo bili konkretni. Nismo šutirali, nedostajalo je mirnoće u završnici.

"Sve me podsjetilo na utakmicu u Puli. Iz jednog prekida smo mi tamo zabili i to je usmjerilo utakmicu, tako je bilo i ovdje, samo je Istra prva došla do gola. Pokušavali smo mi nešto kasnije napraviti, ali to nije baš bilo planski," analizirao je Jakirović.

Posljednji poraz Gorica je doživjela još tamo krajem rujna od Lokomotive i nakon toga upisane su pobjede nad Rijekom, Slaven Belupom, Interom i Rudešom te remi s Hajdukom. Teško će biti ponovno krenuti u takav niz, jer već u idućem kolu Goričane očekuje najteže moguće gostovanje, kod Dinama, lidera i branitelja naslova prvaka.

"Najavljivao sam to i prije, idemo utakmicu po utakmicu. Sa svima morate po četiri puta igrati. Možda nam te ekipe iz vrha više leže. Sad ćemo se dobro odmoriti i pripremiti se za ono što nas čeka. Davat ćemo i dalje sve od sebe, a kakvi će biti rezultati, vidjet ćemo. Imali smo stvarno lijepi niz, u kojem smo upisali četiri pobjede i remi. Ovo nam je prvi poraz nakon tih utakmica i ako će tako biti stalno, odmah to potpisujem..."

"Svaka utakmica je 50-50 i nije bitno gdje se igra, na kojem stadionu. Moraš u nekim trenucima imati i malo sreće da bi uspio zabiti prvi gol, što se pokazalo kao velika prednost," zaključio je za kraj trener Gorice.

Nakon gostovanja iduće nedjelje na Maksimiru, a prije zimske pauze, slijedi domaći dvoboj s Osijekom te okršaj kod Lokosa. Nije moglo teže, no, Goričani su već ove sezone pokazali kako mogu iznenaditi svakog suparnika. Bilo bi lijepo kad bi se na zasluženi predah od ove polusezone za pamćenje otišlo s još kojim bodom na kontu...