°C 9

Izraelska metoda borbe 'Krav Maga' od sada i u Ivanić-Gradu

21.02.2019.

Romana Šimek

Vještina nastala u Izraelu obogatit će sportsku ponudu Ivanić-Grada. Riječ je o praktičnoj metodi borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada. Krav Maga obučava samoobranu, borilačke i borbene vještine, kao i vještine zaštite drugih, a sve to na jedinstven i jednostavan način učenja.

Metodu je razvio Imi Lichtenfeld, a nastavio razvijati i modificirati Eyal Yanilov. Krav Magu upotrebljavaju vojne snage, policijski odredi i tajne službe (CIA i FBI) iz cijeloga svijeta. Od 2010. godine, zbog širenja sustava, a da bi se istovremeno održala kvaliteta treninga, Eyal Yanilov osniva organizaciju – Krav Maga Global. KMG je danas prepoznata kao najprofesionalnija i međunarodno aktivna Krav Maga organizacija u svijetu.

Novi Krav Maga centar otvoren je na adresi Savske 6, a za njegovo otvaranje najzaslužniji je Mario Kajtazi, koji se na ovaj potez odlučio kako bi odraslim osobama, ali i svima ostalima ponudio jedan novi sadržaj.

-Krav Maga nije samo samoobrana, jer trening se sastoji od svih kinezioloških elemenata, kao i svaki drugi trening. Tehnika Krav Maga primjenjiva je u svim situacijama u svakodnevnom životu- rekao nam je Mario Kajtazi, koji je zadovoljan odazivom ljudi.

-Interes ljudi je odličan. Za uvodni start seminar imamo 20 prijavljenih osoba, kao i dosta upita o svemu- nastavio je Kajtazi, koji je Krav Magu aktivno trenira posljednjih godinu dana, a prije toga se rekreativno bavio boksom i biciklizmom.

Svečanom otvorenju centra nazočili su i predstavnici Sportske zajednice predvođeni tajnikom Igorom Mužinom, direktorica Turističke zajednice Ankica Bešter te zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.

Još jedan sadržaj za djecu i mlade, što je pokazatelj kako je Ivanić-Grad prepoznat kao mjesto gdje se aktivirao još jedan sport. Nadam se da će uspjeti privući što više djece, jer najbitnije je da ih se odvuče iz naslonjača i od računala te da se oni rekreiraju- istaknuo je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.

Inače, svi zainteresirani do centra Krava Maga u Savskoj 6 mogu doći svakog utorka i četvrtka, kada će se treninzi održavati po grupama ovisno o uzrastu od 17,30 sati. 

 

 

foto: Twitter