°C 26

Ivan Prelec nasljednik Deana Klafurića u HNK Gorici

13.09.2017.

Igor

Kao grom iz vedra neba odjeknula je sinoć vijest kako Dean Klafurić više nije trener goričkog drugoligaša. Potraga za njegovim nasljednikom brzo je okončana, te bi na klupu Gorice trebao sjesti mladi Ivan Prelec, koji je do sada radio u GNK Dinamo gdje je s uspjehom vodio selekciju kadeta.

Ivan Prelec nije nepoznanica za goričku sportsku javnost. Igrački se školovao u Dinamu, a seniorski je nogomet igrao za Radnik, Polet i Udarnik gdje je započeo s trenerskim radom, nakon čega je prešao u HNK Goricu gdje je njegov rad prepoznao Dinamo te ga je put odveo u Maksimir.

-On je naša želja bio još i ljetos, kada smo doveli Deana Klafurića koji ga je sada preporučio kao svog nasljednika. Tada se nije dogodila realizacija, no sada je prilika za to. Sutra bi se sve definitivno trebalo znati- kaže predsjednik HNK Gorice, Nenad Črnko.

Po svemu sudeći dosadašnji trener Dean Klafurić karijeru nastavlja u Legiji iz Varšave gdje putuje zajedno s Romeom Jozakom kojem bi trebao biti pomoćnik.

-Dobio sam ponudu iz inozemstva koja se ne odbija. To je iskorak u mojoj karijeri. Žao mi je što napuštam klub jer stvorili smo dobru priču, no trenerski život jednostavno je takav- kratko nam je rekao Klafurić koji je u pet prvenstvenih kola za kormilom Gorice upisao četiri pobjede. (FOTO: Hrvatski nogometni savez)