°C 4

Inter Zaprešić u četvrtfinalu Kupa!

02.11.2018.

Redakcija

Nogometaši Intera svladali su u Zaprešiću Istru 1961 i plasirali se u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Inter je upisao pobjedu 2:1, uslijed čega se još jednom našao među osam najboljih momčadi ovog natjecanja. Strijelci za našu momčad bili su Ajayi i Ćulum, dok je za goste zabio Mierez.

Inter je ozbiljnije zaprijetio u 23. minuti, no Andrićev udarac nije bio dovoljno precizan. Ubrzo je na drugoj strani odgovorio Rodriguez, ali Kelava je efektno obranio. Zaprešićani su u vodstvo došli u 37. minuti, nakon Andrićeva dodavanja Ajayi je povukao loptu i preciznim udarcem iskosa zatresao suprotan donji kut. No, vodstvo je kratko trajalo, jer je Mierez u 39. minuti iskoristio pomutnju u našoj obrani i izjednačio.

Drugo poluvrijeme donijelo je nešto bolji nogomet. U 49. minuti odlučnu priliku nije iskoristio Muhar, no u 53. stigao je pogodak odluke. Rak je ubacio iz slobodnog udarca, a pred vratima gostiju najbolje se snašao Ćulum i poslao loptu u mrežu za konačnih 2:1.

Ubrzo potom Kelava je još jednom bio na visini zadatka, a Vukčević u 67. minuti nije precizno gađao iz obećavajuće situacije. Zatim je Rodriguez pucao pokraj vrata, a Istra ozbiljno pritiskala u potrazi za izjednačenjem. No, gosti nisu uspjeli, a Inter je upisao pobjedu koja će mu mnogo značiti i uoči predstojećih ligaških nastupa.

-Željeli smo proći, kako zbog Kupa, tako i zbog stjecanja samopouzdanja uoči utakmice sa Slavenom Belupom. Pobijedili smo suparnika koji se diže i izravan nam je konkurent u prvenstvu. Nije bilo bajno ni senzacionalno, ali zasluženo smo stigli do pobjede i plasmana u četvrtfinale-kazao je trener Intera Samir Toplak.

(Izvor/Foto:Inter.hr)