°C 7

Inter u srijedu igra za finale Kupa: Ići ćemo 'na glavu'!

22.04.2019.

Damir Žbulj

U srijedu u Zaprešiću od 18 sati očekuje se pravi nogometni spektakl. Inter na svom travnjaku dočekuje Rijeku u poluzavršnici Hrvatskog nogometnog kupa i ima priliku ući u novo veliko finale, prvi puta nakon povijesne 1992. godine, kad je Div iz predgrađa senzacionalno i osvojio Rabuzinovo sunce!



Toplakova ekipa je u subotu u HT Prvoj ligi na svom travnjaku izvukla bod protiv Gorice, zabivši za 2:2 desetak minuta prije kraja dvoboja pa ipak u pozitivnom raspoloženju dočekuje veliki okršaj u Kupu.

"Mogu skinuti kapu svojim igračima, vratili smo se iz minusa i nemam im što zamjeriti. Utakmica je bila dosta nervozna i sve smo vrhunski odradili. Ovaj bod je velik, Gorica je nezgodan protivnik i možemo biti zadovoljni kako je završilo," istaknuo je strateg Intera.

-->> [VIDEO] Gorica iz dva penala 'okrenula' Inter, domaći ipak spasili bod

Inter u prvenstvu ima sedam bodova prednosti ispred pretposljednje Istre 1961 i na najboljem je putu da i prije završnice sezone osigura prvoligaški status.

"Gledam samo nas i ne želim se dovesti u poziciju da se odlučuje u posljednja dva, tri kola. Imamo svoj cilj, u nedjelju opet igramo doma. Imamo širok kadar, puno 'miksam' i svi su u dobroj formi. Ne gledam Istru, gledam nas i to mi je posao."

Kraj dvoboja protiv Gorice Toplak nije dočekao na klupi, sudac Pajač ga poslao na tribine. Sigurno ga očekuje i neka kazna...

"Apsolutno nemam pojma zbog čega sam isključen i htio bih to znati. Pitao sam i nisu mi znali reći."

Inter je prije desetak dana teško stradao u Rijeci na Rujevici. Neugodnih 7:0 možda je i ostavilo traga na ekipi prije novog međusobnog okršaja, ali Kup je jedno sasvim drugo natjecanje i zaprešićka momčad ima realne izglede za prolaz u finale. Rijeku je u subotu na Poljudu Hajduk razmontirao pa Bišćanova momčad na ovaj okršaj sigurno na dolazi u idealnom stanju...

"Drugačija utakmica nas čeka i moji igrači su svjesni što mogu dobiti. Ići ćemo na glavu, pokušat ćemo sve da dobijemo Rijeku. Ovo je velika prilika za sve nas i samo se iskreno nadam da suci neće pokvariti utakmicu," poručio je Toplak za kraj.


(Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)