°C 7

Inter pobjedom krenuo u obranu naslova na Arena Cupu: Iskristalizirat ćemo sastav za nastavak prvenstva

18.01.2019.

Redakcija

Nogometaši Intera odradili su prvi dio priprema za nastavak sezone te su iz Zaprešića preselili u Medulin, gdje su pobjednički otvorili nastup na Arena Cupu, turniru kojeg su prošle godine i osvojili.

Toplakova ekipa u prvom dvoboju svladala je OFK Žarkovo, pogotkom Ayajija u finišu prvog dijela. Dvoboj sa Zaglebiem na rasporedu je 20. siječnja, a Istrom 1961 tri dana kasnije. Ovisno o rezultatu Inter će razigrati za konačni plasman, a povratak u Zaprešić predviđen je za 27. siječnja.

U Medulinu su Kelava, Matković, Berković, Muhar, I. Čeliković, Tatomirović, Prenga, Rak, Bosec, Postonjski, Valentić, Ajayi, Solomon, Luštica, Kaluđerović, Burzanović, Šimunec, Brezovec, Serderov, J.Čeliković, Andrić, Vukčević, Haramustek, Špoljarić, Ljubić, Nekić i Jurilj.

"Osim ozljeda Jasmina Čelikovića i Ivana Mamuta, zadovoljan sam odrađenim tijekom prve faze priprema. Spomenuta dva mlada igrača su izvan treninga i to me muči, tek ćemo vidjeti kada će se uključiti u puni opseg rada. Jasmin će biti s nama u Medulinu i pohađati terapije, dok je Ivan trenutačno u Splitu," pojasnio je trener Intera.

Sedma momčad HT Prve lige pojačao je i Rus Serder Serderov, krilni napadač, koji je ponikao u školi nogometa moskovskog CSKA. U Inter stiže iz poljske Cracovije.

"Novi igrači brzo su nam se priključili, dovedeni su oni koje smo tražili. Dobro su se uklopili, s time što je Serderov u najlošijoj situaciji što se kondicije tiče. No, postupno ćemo ga uvoditi u trenažni proces. Igrački kadar još nije definiran, ako se ukaže prilika doveli bismo još jednog zadnjeg veznog i možda nekog igrača na krilnu poziciju," dodao je Toplak.

Inter trenutno ima tek dva boda više od pretposljednje Istre 1961 i jedan više od Slaven Belupa, koji mora odigrati zaostalu utakmicu s Rijekom. Otvaranje sezone zakazano je za 1. veljače kod Lokomotive.

"U Medulinu ćemo mnogo toga vidjeti i iskristalizirati sastav za prvo kolo nastavka prvenstva. Najbitnije je odraditi kondicijski dio, a ostalo ćemo korigirati u hodu," zaključio je Toplak.

Inter je na početku priprema u zaprešiću već odigrao jednu pripremnu utakmicu, s Rudešom je remizirao 2:2.

Protiv Žarkova su u početnom sastavu bili Matković, Muhar, Tatomirović, Kaluđerović, Ajayi, I. Čeliković, Brezovac, Prenga, Bosec, Rak i Serdarov. Još su igrali Kelava, Postonjski, Bulzanović, Luštica, Vukčević, Haramuštek, Solomon, Nekić, Šimunec, Jurilj i Valentić.

ARENA CUP 2019, raspored:

18. SIJEČANJ (PETAK):
11,00 sati: Lokomotiva : Znojmo
14,30 sati: Slaven Belupo : OFK Titograd

20. SIJEČANJ (NEDJELJA):
11,00 sati: Istra 1961 : Žarkovo
14,30 sati: Inter : Zaglebie

21. SIJEČANJ (PONEDJELJAK):
11,00 sati: Lokomotiva : OFK Titograd
14,30 sati: Slaven Belupo : Znojmo

23. SIJEČANJ (SRIJEDA):
11,00 sati: Zaglebie : Žarkovo
14,30 sati: Istra 1961 : Inter

24. SIJEČANJ (ČETVRTAK):
11,00 sati: Znojmo : OFK Titograd
14,30 sati: Lokomotiva : Slaven Belupo

26. SIJEČANJ (SUBOTA):
11,00 sati: utakmica za 7. mjesto
11,00 sati: utakmica za 5. mjesto

27. SIJEČANJ (NEDJELJA):
11,00 sati: utakmica za 3. mjesto
14,30 sati: Finale