°C 13

Inter ispustio pobjedu protiv Rudeša, Kaluđerović zabio u debiju: On je 'igračina'

14.01.2019.

Redakcija

Nogometaši Intera odigrali su prvu pripremnu utakmicu nakon što su krenuli s treninzima za nastavak prvoligaške sezone.

U Zaprešiću je gostovao Rudeš, posljednja ekipa HT Prve lige, koja je u samoj završnici uspjela izvući remi. Momčad Samira Toplaka dva puta je vodila, ali na kraju nije uspjela doći do pobjede.

Već u drugoj minuti zabio je Srbin Andrija Kaluđerović, koji je tek nedavno stigao u klub i koji se brzinski u svom debitantskom nastupu upisao u listu strijelaca, na dodavanje Brezovca.

Kaluđerović je 31-godišnji napadač, koji je karijeru započeo u OFK Beograd, a nastupao je i sezonu i pol za Crvenu zvezdu, kad je tamo trener bio Robert Prosinečki. Bio je i najbolji strijelac tamošnjeg prvenstva 2010/11 s 13 golova. Igrao je u Kini (Beijing Guoan), u Španjolskoj (Racing Santander), na Cipru, u Švicarskoj, Australiji, Kataru, Litvi, a u Zaprešić je stigao iz Indije, iz Delhi Dynamosa.

Za seniorsku reprezentaciju Srbije upisao je tri nastupa, a za Inter bi mogao biti veliko pojačanje, posebno nakon odlaska Komnena Andrića.

Rudeš je na 1:1 poravnao u 29. minuti, iz slobodnog udarca pogodio je Dragan Juranović.

Toplak je u nastavku dao priliku novoj jedanaestorici, a njegova ekipa je do prednosti ponovno stigla u 83. minuti, kad je pogodio Luštica na dodavanje Horvata.

Rudeš je konačni rezultat postavio u sudačkoj nadoknadi preko Miškovića.

''Zadovoljan sam, prvo poluvrijeme smo stvarno bili dobri, dominirali. Ali, takve utakmice treba prije riješiti. Mi smo, međutim, iz jednog udarca primili gol, umjesto da smo ranije zabili tri. Drugo poluvrijeme ne bih analizirao, s obzirom na činjenicu da je nastupio novi sastav, a neki igrači nisu bili na svojim pozicijama.

Novi igrači? Kaluđerović je igračina, ali i drugi tip napadača u odnosu na Andrića. Tatomirović je odigrao sigurno," komentirao je prvi pripremni dvoboj strateg Toplak.

Ekipa će biti u Zaprešiću do 16. siječnja, kad odlazi u Medulin, gdje brani naslov na pripremnom Arena Cupu. Suparnici u skupini bit će im OFK Žarkovo (17. siječnja), Zaglebie (20. siječnja) i Istra 1961 (23. siječnja), a nakon toga slijedi razigravanje za plasman.

Povratak u Zaprešić predviđen je za 27. siječnja.

NK Inter: Kelava, Bosec, Tatomirović, Šimunec, I. Čeliković, Brezovec, Muhar, Vukčević, Rak, Ajayi, Kaluđerović. Još su igrali: Matković, Haramustek, Prenga, Nekić, Valentić, Postonjski, Krstić, Horvat, Ljubić, Luštica, Burzanović, Berković, Špoljarić

 

 

(foto: Instagram)