°C 14

Inter ide u preoblikovanje: Moramo naći drugačiji način organiziranja i financiranja

16.04.2019.

Damir Žbulj

Skupština nogometnog kluba Inter iz Zaprešića, pod predsjedanjem Davora Vašičeka, odlučila je kako će se krenuti u postupak preoblikovanja u sportsko dioničko društvo, sukladno Zakonu o sportu.

Direktor Intera Branko Laljak najavio je takvu odluku još krajem prošle godine, a očekuje se i kako će 'Div iz predgrađa', koji ove godine slavi 90. rođendan, pronaći strateškog partera u ovom procesu.

"Klub mora naći drugačiji način organiziranja i financiranja u odnosu na dosadašnji. To je neophodno ako želimo i dalje biti konkurentan prvoligaš. Namjera je podignuti proračun na razinu od oko tri milijuna eura ili dvadesetak milijuna kuna. U tom slučaju Inter bi imao uvjete za stabilan prvoligaški život, koji bi uključivao i kucanje na plasman u europska natjecanja. Moramo financijski ojačati, zbog čega nam je potreban strateški partner, koji bi, sukladno tome, kasnije ubirao i plodove uspješnog klupskog djelovanja," poručio je Laljak, a prenosi službena klupska stranica.

Inter je angažirao i ugledni odvjetnički ured, koji će voditi proces preoblikovanja, a valja napomenuti i kako je u planu da Grad Zaprešić bude partner sa sudjelovanjem u 25 posto vlasništva kluba. Uz većinskog vlasnika i glavnog partnera, dio vlasništva bio bi u rukama malih dioničara.

Sada slijede pregovori s potencijalnim investitorima i priprema obilne dokumentacije potrebne za preoblikovanje.

Na Skupštini je potvrđeno kako je prodaja Komnena Andrića pokrila minus iz prošle godine.

Angažirana revizorska kuća je Interovo financijsko izvješće ocijenila realnim i objektivnim, ustanovivši da je sve u skladu s propisima.

Predsjednik Izvršnog odbora kluba Vladimir Pavetić je naglasio kako je Inter prošle godine ispunio rezultatske ciljeve, zadržavši prvoligaški status sa seniorskom momčadi, ali i tri mlađe ekipe juniora, kadeta i pionira. Uz pomoć Hrvatskog nogometnog saveza i Grada Zaprešića lani je rekonstruiran glavni teren...

Škola nogometne mladeži broji 386 igrača, u 18 natjecateljskih kategorija, uz 16 trenera te petoricu članova seniorskog stručnog stožera.

Inter će i ove godine vjerojatno zadržati prvoligaški status, a 'šlag na torti' proslave 90. rođendana svakako je plasman u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa, koje Inter u Zaprešiću igra protiv Rijeke 24. travnja.