°C 7

Hrvatski Kup: Dalje ipak Rijeka

20.09.2017.

Igor

Iako su izgubili, Vrbovčani mogu dalje uzdignuta čela! Treba biti pošten i priznati da se čuda ne događaju svaki dan. Jer, iako su u kup-natjecanju čuda moguća, danas se takvo nešto nije dogodilo i u Vrbovcu.

U susretu 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa aktualni prvak i euroligaš Rijeka pokazao se ipak prekrupnim zalogajem za domaćeg trećeligaša i pobijedio 3-1. Ipak, nitko sa stadiona nije otišao razočaran. Bila je to sjajna nogometa priredba, prva ovakva u Vrbovcu nakon 16 godina. 

Štoviše, da na vratima nije imao sjajnog, raspoloženog Filipa Jendriša, Vrbovec bi doživio pravi potop! Doduše, domaćin je nošen podrškom oko tisuću gledatelja u priliku došao već u 1. minuti, ali u nastavku susreta riječ su preuzeli, očekivano, gosti. Nizali su šansu za šansom, ali nakon dvije maestralne obrane Jendriš je morao kapitulirati. U 28. minuti na jednu povratnu loptu natrčao je Puljić i neobranjivo pogodio za vodstvo. Još smo vidjeli dvije domaće golmanske bravure, a onda u 43. minuti Jelić postiže novi pogodak s 5-6 metara.

U drugom dijelu prilika za domaćina. Boroša je u 60. minuti ispremiješao zadnji red Rijeke, sjajno tukao, ali se Sluga iskazao, jednako kao i njegov domaći kolega u 62. i 82. minuti. No, kapitulirao je minutu kasnije kada je ponovo Jelić zabio za 3-0. Erupciju oduševljenja malo potom izazvao je neobranjiv pogodak Domagoja Colarića glavom, nakon ubačaja Bradića s desne strane. 

Utakmicu su odlično vodili Bruno Marić s pomoćnicima Goranom Lopem i Nikolom Kečkišom, a sve je pratio delegat Ivica Šparavec.

KUP HRVATSKE, ŠESNAESTINA FINALA
NK VRBOVEC - NK RIJEKA 1:3 (0:2) 
STRIJELCI: 0:1Puljić (28), 0:2 Jelić (43), 0:3 Jelić (83), 1:3 D. Colarić (86)
NK VRBOVEC: F. Jendriš, Čosić , Kokot , N. Jendriš, J. Colarić (52.Bojčić), Dimović, Boroša , Gegić (63. Bradić), D. Colarić, Pluščec , Krizmanić (52. Petak).
TRENER: Ante Klarić
NK RIJEKA: Sluga, Davidson , Žuta , Matei (57.Boadu), Črnic (69. Kvržić), Elez, Puljić, Pavičić, Mišić (78. Maleš), Mavrias, Jelić. TRENER: Matjaž Kek

Galerija slika

Hrvatski Kup: Dalje ipak Rijeka Hrvatski Kup: Dalje ipak Rijeka Hrvatski Kup: Dalje ipak Rijeka Hrvatski Kup: Dalje ipak Rijeka Hrvatski Kup: Dalje ipak Rijeka Hrvatski Kup: Dalje ipak Rijeka Hrvatski Kup: Dalje ipak Rijeka Hrvatski Kup: Dalje ipak Rijeka Hrvatski Kup: Dalje ipak Rijeka Hrvatski Kup: Dalje ipak Rijeka