°C 12

HNK Gorica: Zwolinski u završnici osigurao remi kod Lokomotive

14.01.2019.

Redakcija

Nakon tjedan dana treniranja poslije zimske pauze nogometaši Gorice odigrali su i prvu pripremnu utakmicu. Na zagrebačkoj Kajzerici odmjerili su snage s Lokomotivom, ekipom protiv koje su i zaključili 'jesenski' dio sezone HT Prve lige.

Dvoboj je ponovno završio bez pobjednika, ovaj put rezultatom 1:1, a pogodak za Goricu zabio je Lukasz Zwolinski, u samom finišu dvoboja iz kaznenog udaraca.

Trener Jakirović je u prvom poluvremenu na suncem okupani travnjak poslao Kahlinu, Mchedlishvilija, Čaglja, Krizmanića, Čabraju, Maloču, Suka, Šrolera, Miyu, Lovrića i Senegalca Ndiayea, koji je još uvijek na probi, ali je izgleda zadovoljio stručni stožer...

U nastavku su igrali Branescu, Musa, Moro, Marina, Žutić, Zenko, Čepo, Matošević, Dvorneković, Ramzy i strijelac Zwolinski.

Gorica je u 75. minuti imala još jedan penal, ali ga poljski napadač nije realizirao.

Lokomotiva je krenula u sastavu Grbić, Karačić, Kolinger, Majstorović, Datković, Mlinar, Knežević, Uzuni, Kastrati, Lecjaks i Božić, a povela je u sedmoj minuti susreta. Karačić je proigrao Kastratija, koji je u punom sprintu prošao trojicu igrača Gorice te je asistirao Uzuniju, koji iz prvog dodira silovito šalje loptu pod gredu.

U prvom dijelu Gorica je čekala svoju šansu iz protunapada i vratar Lokosa Grbić upisao je jednu fenomenalnu intervenciju.

Trener Tomić je u drugom dijelu također promijenio cijelu postavu, priliku su dobili Hendija, Matić, Raul Gustavo, Smoljo, Hujber, Burić Mario, Đurasek, Burić Nikola, Drožđek, Viduka i Goričan.

Goričani pripreme nastavljaju na našem Gradskom stadionu, 16. siječnja na rasporedu je pripremni dvoboj sa slovenskim Krškom, dok se tri dana kasnije igra protiv slovenskog Aluminija.

Lokomotiva je u Zagrebu do 17. siječnja kad odlazi u Medulin na pripremni Arena Kup.

 

 

(dz)