°C 5

HNK Gorica: Trener Prelec jedva čeka nastavak sezone

16.01.2018.

ivana

Nogometaši Gorice ambiciozno su krenuli s pripremama za nastavak sezone. Cilj koji je Uprava postavila pred trenera i njegove igrače je sasvim jasan - borba za vrh drugoligaškog društva i plasman u HT Prvu ligu naredne sezone!

"Naporna je sezona pred nama," odmah je najavio predsjednik drugoligaša iz Velike Gorice Nenad Črnko, koji je okupljenim igračima i stručnom stožeru zaželio uspjeh u novoj godini i ispunjenje zajedničkih ambicija.

"Idemo pravcem kojeg smo zacrtali, idemo pokušati biti najbolji u Drugoj HNL. Idemo zakoračiti i tu stepenicu više, što svi zajedno u klubu već čekamo desetak godina," dodao je te poželio dobrodošlicu novopristiglim igračima, prije svih povratniku Matiji Dvornekoviću, od kojeg se puno očekuje.

Črnko je najavio i strukturne promjene u organizaciji kluba. očekuje se kako će 21. siječnja u Goricu doći novi sportski direktor, njegov čovjek od povjerenja, koji će biti zadužen za struku i igrače.



Prvi čovjek kluba uputio je zahvalu i svim medijima, koji Goricu prate na putu prema njenom istaknutom cilju!

Uvodni dio priprema Goričani će obaviti na svom stadionu, a od 3. do 10. veljače boravit će u Medulinu, gdje će odigrati nekoliko pripremnih utakmica.

Prvi test Gorice u 2018. godini bit će 27. siječnja na domaćem terenu protiv Maksimira.

Nakon povratka iz Istre za 17. veljače planirane su dvije utakmice, protiv HAŠK-a (13 sati) i Sesveta (15 sati), dok će 24. veljače protivnici Gorice biti Lučko i Gorica II.

U nastavak sezone trener Ivan Prelec više neće računati na Španju, Pejića i Nakića, dok će redove goričkog drugoligaša pojačati gruzijski branič Giorgi Mchedlishvili i povratnik u Goricu Matija Dvorneković.

"Bit će ovo nadam se 'treća sreća' za mene u Gorici. Pun sam samopouzdanja, kao i svi dečki oko mene. Nakon povratka s Islanda upoznao sam se sa situacijom u svlačionici. Mislim kako će ovo biti jedna jako lijepa priča, koju ćemo nadam se uspješno privesti kraju," rekao je Matija Dvorneković na prvom službenom okupljanju u 2018. godini.



Ugovor je potpisao na godinu i pol dana i Matija se nada kako će ostaviti dubok trag.

"Vodio sam duge i iscrpljujuće razgovore sa svojom ženom doma," kroz smijeh je komentirao povratak u Veliku Goricu. "Ali, postigli smo dogovor, sretni smo oboje. Vraćam se u Goricu, koju volim najviše od svih klubova gdje sam bio. U kojem želim ispuniti cilj o kojem maštam već nekoliko godina. Mislim kako je sada stiglo vrijeme da se to i ostvari!"

Službeni početak drugog dijela sezone ja zakazan za petak 2. ožujka od 15 sati protiv Hajduka II.

"Svi se veselimo avanturi koja je pred nama i jedva čekamo da počne nastavak sezone," jasno je istaknuo trener Gorice Ivan Prelec, koji je prošle jeseni iznenada preuzeo momčad poslije odlaska Deana Klafurića u Poljsku.

"Apsolutno sam zadovoljan kadrom kojim raspolažem. Dečki su postigli odličan rezultat, koji nam daje vjeru i mogućnost borbe za ulazak u prvu ligu. Pojačali smo se dvojicom igrača, jednim strancem i dobro nam poznatim Dvornekovićem, koji se vratio u staro jato. Mislim da će to pozitivno utjecati na koheziju u momčadi, jer su to bitni igrači. Prva tri tjedna smo u Velikoj Gorici, a nakon toga na sedam dana selimo u Medulin, gdje ćemo odigrati turnir s tri utakmice."

"Generalni plan i program je složen tako da kroz tjedan treniramo, a subotom igramo utakmice, dok će nedjelja biti slobodna. Trenirat ćemo jednom dnevno, jer mi je bitnije kako se trenira, a ne koliko."



Prelec je naglasio kako je spreman uhvatiti u koštac s izazovima koji su stavljeni pred njega: "Ne bojim se, da se bojim ne bih niti došao ovdje. Gorica je pokazala kontinuitet, u organizaciji, u smislu kvalitetne sportske politike i kadroviranja igrača. Uvijek je bila blizu ostvarenja tog rezultata, znao sam kako takva ambicija postoji i u ovom trenutku i zato sam prihvatio ovaj izazov. Jedva čekam da na terenu pokažemo što možemo. Mogu obećati kako ćemo sigurno dati sve od sebe, a onda ćemo vidjeti koliko daleko možemo dogurati!"

Na kraju jesenskog dijela sezone na vrhu je Dinamo II s 37 bodova, koji ionako ne može u viši rang natjecanja. Goričani poslije 19 kola imaju 32 boda, koliko ima i Dugopolje. Sesvete imaju bod manje, Varaždin je skupio 27 bodova, Solin i Šibenik 26...

Proljetni dio sezone bit će prema tome izuzetno zanimljiv!

"Od kada sam stigao u Goricu praktički svaka druga utakmica bila je derbi. Mala je bodovna razlika, a mala je i razlika u kvaliteti između ekipa koje su pri vrhu ljestvice. Rezultati to i pokazuju i tu se ništa neće promijeniti. Bitno nam je kako ćemo odraditi ovaj pripremni period i koliko ćemo biti koncentrirani na to da idemo korak po korak, a ne da razmišljamo o konačnom cilju. Želimo se za svaku utakmicu koja je pred nama pripremiti na najbolji mogući način i u njoj pružiti svoj maksimum," poručio je Prelec prije nego je s igračima krenuo na prvi trening u 2018. godini.

(Damir Žbulj)