°C 16

Heleni Vuković priznanje Grada Samobora

28.08.2017.

majai

Izniman sportski rezultat Samoborke Helene Vuković, koja je sa Svjetskog kadetskog prvenstva u judu iz dalekog Čilea donijela zlatnu medalju, s velikim je veseljem dočekan ne samo u njezinom klubu, već i u Samoborskom športskom savezu i Gradu Samoboru.

Za Helenino zasluženo svjetsko zlato upriličen je prijem za mladu sportašicu, njezine trenere i vodstvo Judo kluba Profectus, koje su danas u gradskoj vijećnici dočekali gradonačelnik Krešo Beljak, njegova zamjenica Sanja Horvat Iveković, pročelnik Juro Horvat i tajnica SŠS-a Marijana Radek. Uz čestitke i želje da isti uspjeh Helena ponovi i na predstojećim Olimpijskim igrama, gradonačelnik Beljak uručio joj je prigodno priznanje, a Heleni pripada i novčana nagrada u iznosu od 7.500 kuna.



Beljak je naglasio kako je nagrada zaista simbolična, obzirom da se radi o svjetskom uspjehu, no pravila su takva i iznosi su zadani pa je apelirao na same sportaše i sportsku zajednicu da se kod zakonodavca pokušaju izboriti za pravednije i veće nagrade, jer Grad Samobor bi i izdašnije mogao nagraditi svoje sportaše, ali mu je to postojećim pravilnikom onemogućeno. A dok je tako, on osobno, kao i Samoborski športski savez, učinit će sve da Helena i ostali vrhunski samoborski sportaši imaju uvjete i tretman koji će im omogućiti daljnje napredovanje i uspjehe.

Helena je ukratko opisala svoj put do svjetskog zlata, a njezin trener Matija Frlić pohvalio se podatkom, koji je objavljen i u svjetski poznatim sportskim časopisima, kako je Samobor novi rasadnik mladih judo nada, uz bok najvećim svjetskim centrima po broju judaša.

Svjetska prvakinja će kratko odmarati, a Judo klub Profectus i mladi treneri već se pripremaju za europsko i svjetsko juniorsko prvenstvo, na kojem će nastupiti i Helenina sestra Katarina Lucija Vuković.

(Grad Samobor)