°C 5

Gradići su nogometni hit Turopolja

17.11.2017.

Igor

HNK Gorica i Udarnik već godinama su konstanta turopoljskog nogometa. Prije su visoki uzlet bilježili i nogometaši Mraclina i Poleta, koji posljednjih sezona nisu na toj razini. No, zato se ove jeseni jedna lijepa nogometna priča ispisuje u Gradićima koji su prema trenutnome plasmanu treći klub Turopolja, iz gore spomenute Gorice i Udarnika.

Natječu se Gradići već četiri sezone u četvrtoligaškom rangu, no nikada tako uspješno kao ove jeseni. Uzlet momčadi koja se prijašnjih sezona grčevito borila za ostanak započeo je prije nešto više od godinu dana kada je za kormilo kluba stigao iskusni Zoran Tomčić čiji se rukopis na terenu ove jeseni itekako vidi. Pobjedom u Savskom Marofu njegovi su izabranici stigli do druge pozicije iza vodećih Ponikva koje imaju pet bodova prednosti.

-Zadovoljan sam zato što smo imali igru i rezultat. Odigrali smo jako dobru utakmicu u kojoj smo postigli i sjajan rezultat. Naše igre u gostima sve gore, jer na gostujućim smo terenima osvojili 13 bodova te smo najuspješnija gostujuća momčad- kaže trener Zoran Tomčić koji spušta loptu na zemlju.

Bez obzira na to što Gradići drže drugu poziciju iz njegovih se usta neće čuti euforija, i dalje se čvrsto stoji na zemlji, jer u više navrata istaknuo je kako je jedini i osnovni cilj ove sezone što prije sakupiti 40 bodova koji garantiraju lagodan ostanak u ligi.

-Ljetos sam zahvaljujući Upravi mogao dovesti kvalitetne igrače. Sadašnji me kadar čini sretnim, a to znači da će biti zanimljivih rezultata i igara što i pokazujemo. Drugo mjesto trenutno je veliki i lijepi uspjeh. No, ne letimo visoko, jer naš je cilj što prije osigurati ostanak. Već u nedjelju idemo dalje prema tom cilju- nastavio je Tomčić.

A jesenska završnica nije mogla biti ljepša, jer u posljednjoj utakmici ove jeseni u Gradićima gostuju vodeće Ponikve. Bit će to praznik nogometa, jer sastaju se momčadi koje pružaju najatraktivniji nogomet u ligi što bi trebao biti jamac kvalitetne utakmice.

-Mi nećemo kalkulirati, mi idemo na pobjedu. Ključ utakmice bit će u našem odgovoru na njihovu trku i duel igru, ako tu budemo na istom nivou kao i oni, ja vjerujem da ćemo mi pobijediti. S obzirom na to da je ovo derbi, niti neriješeno uz dobru igru neće biti neuspjeh- najavio je trener Gradića nedjeljnu derbi utakmicu koja se igra od 14 sati.