°C 3

Goričani u još jednoj ludoj završnici ostali bez bodova

10.12.2017.

Igor

Sreća je definitivno ove sezone okrenula leđa rukometašima Gorice koji su u četiri ovogodišnja susreta koja su se lomila doslovce u posljednjim sekundama ostajali bez bodova. Scenarij iz utakmica u Dubravi, Sesvetama i Karlovcu večeras se ponovio u Srednjoškolskoj dvorani odakle su bodove odnijeli igrači Dubrave koji su slavili s 35:34. Njihov je junak bio vratar Domagoj Grahovac koji je u posljednjoj sekundi skinuo zicera Davoru Ćavaru koji je do tog trenutka postigao devet zgoditaka. 

Bio je ovo susret samo za one s najčvršćim živcima jer toliko preokreta teško je za nabrojati. Sredinom prvog dijela Dubrava je vodila s 10:6, da bi nakon minute odmora Gorica ubacila u višu brzinu i pretrčala goste za vodstvo od 17:15. Ukazala se tada i prilika za nešto više, budući da je Dubrava ostala s igračem manje. No, brzopletost je odnijela tu mogućnost te su gosti na odmor otišli s vodstvom od 19:18.

Nastavilo se u tom ritmu i nakon povratka iz svlačionica, a prvu opipljiviju prednost Gorica ima u 40. minuti kada je semafor pokazivao 25:23. Ponovila se slika iz prvog dijela te se gosti ponovno izvlače iz minusa te u 51. minuti imaju plus tri (28:31). Međutim, tu nije niti približno kraj uzbuđenjima na parketu jer domaći se rukometaši uspijevaju ponovno vratiti u utakmicu u kojoj su u 57. minuti poveli s 34:33 uz igrača više. No, ponovno se dogodio najgori mogući scenarij te su gosti kući otišli pjevajući, dok su na domaćoj klupi još jednom ostali razočarani krajnjim ishodom.

-Borili smo se, no što da kažem kada se izgubi ponovno jedan razlike. Mora nam se to vratiti, jer radom i zalaganjem ovi dečki to zaslužuju- tek kratko je rekao domaći trener Hrvoje Pekera.

Nažalost, iako je Dubrava ostvarila pobjedu njihov trener, Vlado Šola nije se mirio suđenjem Tomislava Cindrića i Roberta Gonzureka prema kojima je tijekom cijelog susreta vršio pritisak koji se nastavio i nakon isteka šezdesete minute. Iako bi se o njihovom neujednačenom kriteriju dalo raspravljati, domaće vodstvo nije se htjelo spuštati na taj nivo.

PREMIJER LIGA, 11. KOLO
HRK GORICA – RK DUBRAVA 34:35 (18:19)
HRK GORICA: Lončar, Ceković 3, Borić, Laljek 9, Matić 8, Pušić, Nedić, Božiček, Vladušić 2, Dijanić, Ćavar 9, Sladoljev 11 obrana, Žarković 3, Goršeta, Horvačić, Barišić. TRENER: Hrvoje Pekera
RK DUBRAVA: Kelemen, Pleš, Volar 3, Šuker, Vida 3, Vinković 4, Maričić 3, Šutalo, Samardžić 7, Medić 6, Godec, Marković 2 obrane, M. Grahovac, N. Grahovac 5, D. Grahovac 7 obrana, Buneta 3. TRENER: Vlado Šola

Galerija slika

Goričani u još jednoj ludoj završnici ostali bez bodova Goričani u još jednoj ludoj završnici ostali bez bodova Goričani u još jednoj ludoj završnici ostali bez bodova Goričani u još jednoj ludoj završnici ostali bez bodova Goričani u još jednoj ludoj završnici ostali bez bodova Goričani u još jednoj ludoj završnici ostali bez bodova Goričani u još jednoj ludoj završnici ostali bez bodova Goričani u još jednoj ludoj završnici ostali bez bodova Goričani u još jednoj ludoj završnici ostali bez bodova Goričani u još jednoj ludoj završnici ostali bez bodova Goričani u još jednoj ludoj završnici ostali bez bodova Goričani u još jednoj ludoj završnici ostali bez bodova