°C 8

Goričani spektakularnim preokretom u završnici slavili u Sesvetama!

17.03.2019.

Damir Žbulj

Rukometaši Gorice nastavili su svoj sjajan pozitivan niz i u prvom nastupu Lige za ostanak kod vodećih Sesveta. Odigrali su odličnu utakmicu te su u dramatičnoj završnici upisali minimalnu pobjedu rezultatom 24:23.

Tko se uopće više sjeća kako je Gorica u prvom ovogodišnjem nastupu nakon zimske pauze u Sesvetama stradala 35:24? Ovo je sada jedna sasvim druga momčad, posložena, borbena, karakterna i ako će zadržati ovu razinu forme neće trebati brinuti o ispadanju...

Domaćin je diktirao ritam susreta te je veliku većinu dvoboja bio u prednosti. Sredinom drugog poluvremena bilo je 'plus tri' (20:17), no, tada kreće serija Goričana!

Šafranko, Klarica i Ćavar osam minuta prije kraja donose izjednačenje, a iako je ekipa Davora Dominikovića u 57. minuti imala 23:21 na semaforu, do kraja više nije zabila, a Marjanović i Luka Lovre Klarica s dva pogotka donose Goričanima jedinu prednost na utakmici i spektakularno slavlje. U posljednjim sekundama domaći su imali sedmerac za osvajanje boda, ali Mršić nije uspio svladati Sladoljeva i Gorica dolazi do vrijedne pobjede u borbi za očuvanje premijerligaškog statusa.

Tomislav Sladoljev je upisao devet obrana, od čega jedan sedmerac, dok je Ivan Vekić zaustavio pet suparničkih pokušaja, među kojima su bila i dva s linije sedam metara! Nažalost, Ivan je u 20. minuti teže ozlijedio koljeno, zbog čega je utakmica bila i prekinuta na nekoliko minuta. Želimo mu brz oporavak i povratak među vratnice.

U napadu je ponovno briljirao Davor Ćavar s osam golova, Hrvoje Ceković je imao savršeni učinak od četiri pogotka iz četiri pokušaja, dok je Luka Lovre Klarica svoja tri zgoditka zabio u završnici utakmice, nakon pet promašaja, a upisao je i šest asistencija. Antonio Ljubić je također bio nepogrešiv (3/3).

Momčad Andrije Nikolića u šest je posljednjih susreta upisala četiri pobjede (Sesvete, Zamet, Rudan, Varaždin), remi s Rudarom u Rudama i tek minimalan poraz od Dubrave, koja je u Ligu za prvaka ušla s prve pozicije u regularnom dijelu sezone!

U preostalim susretima prvog kola Lige za ostanak Rudan Labin i GRK Varaždin 1930 odigrali su bez pobjednika 26:26, dok je Zamet deklasirao Rudar iz Ruda s 36:23.

U idućem kolu, u subotu 23. ožujka, Goricu čeka susret pred domaćim navijačima protiv Varaždinaca.

(Foto: MRK Sesvete)