°C 7

Goričani podižu ljestvicu: Humanitarka #6 za Lorenu!

30.03.2019.

Damir Žbulj

Velikogoričanke i Velikogoričani već su nebrojeno puta pokazali koliko je veliko njihovo srce. Ne sumnjamo kako će i ovogodišnja Humanitarka na Betoncu u Cvjetnom naselju pomoći u ostvarenju još jednog plemenitog cilja...

Ovaj put Goričani će pomagati Loreni Rinčić!

"Zovem se Lorena Rinčić i imam 7 godina. Idem u 1. razred O.Š. Eugena Kumičića i živim u Velikoj Gorici.

Veselo sam dijete, zaigrana i puna života, ali imam jedan zdravstveni problem.

Ja ne mogu samostalno hodati, ne mogu stati na noge jer sam rođena s neuropatijom mišića tj. nedostatkom živaca na peronealnim ili prednjim mišićima na nogama.

Doktori su rekli da neću nikada hodati, ali ja tri puta tjedno idem na vježbe, idem na bazen i plivam, idem na terapijsko jahanje, idem prijateljima u igraonice na rođendane, jer ja volim druženje i igru sa svim svojim prijateljima. Sada već hodam uz pomoć hodalice i to korak po korak.

Željela bih ići u polikliniku Glavić jer ta poliklinika ima strojeve (robote) koji pomažu djeci da bolje i ljepše hodaju. Bila sam na probnom danu i bilo mi je prekrasno.

Moja obitelj si to ne može priuštiti jer je sve to i jako skupo, pa Vas ja, moja mlađa seka Iva koja nažalost ima isti problem, ali je još premala za takve terapije i moji roditelji molimo da nam pomognete skupiti novac za terapiju uz pomoć naših dragih dečki i cura iz udruge Goričani Humanitarka.

Puno Vas pozdravlja cijela obitelj Rinčić."


Uplate je moguće već sad pa sve do kraja Humanitarke uplatiti na račun, a sva sredstva koja budu uplaćena idu isključivo za Lorenine daljnje terapijske vježbe.


Goričani Humanitarka - (napomena) za Lorenu Rinčić:

IBAN: HR0224840081502011654

SWIFT: RZBHHR2X

"Ove godine po prvi puta sami dižemo ljestvicu jer očekivane, optimalne rezultate robotske terapije hodanja od 12 tjedana stoje velikih 54.000kn! Da, ljestvica je visoko postavljena, ali sigurni smo da svi zajedno možemo ponoviti rekordnu prošlu godinu i osigurati potrebiti financijski iznos za našu Lorenu," poručili su iz organizacije.

U narednih nekoliko dana bit će poznate i konkretne informacije vezane za malonogometni turnir, a šesto izdanje Humanitarke i 'najboljeg druženja u gradu' bit će održano u subotu 18. svibnja.