°C 3

Goričani na završnici Kupa Kreše Ćosića: Iznenađenja su moguća!

13.02.2019.

Damir Žbulj

U Splitu se od srijede do subote igra završnica Hrvatskog košarkaškog kupa Krešimir Ćosić, a na Final 8 turniru po prvi puta će nastupiti i KK Gorica, što je svakako povijesni uspjeh našeg kluba.

Goričani će od 20.30 sati na Gripama pokušati iznenaditi domaćina, kojeg su u prvom dijelu sezone već svladali u domaćem prvenstvu.

-->> Aco Petrović: Očigledno postoji 'kemija' između Gorice i Sesara

Trener Josip Sesar sigurno zna što je potrebno za pobjedu...

"Spremali smo se Kup potpuno rasterećeni. Split je domaćin ovog natjecanja i sigurno da je favorit na svom terenu, ali mi smo ih ove godine već jednom dobili u prvenstvu pa ćemo pokušati učiniti to još jednom i u Kupu,"poručio je strateg Gorice i naglasio:

"Iznenađenja su moguća!"

"Trenirali smo maksimalno i sigurno će moji igrači dati sve od sebe. Pripremili smo se najbolje što možemo, a vidjet ćemo na samoj utakmici kako će nam se to vratiti. Imamo šest, sedam košarkaša ispod 22 godine, momci dobro rade i plasman na Final 8 im je svojevrsna nagrada za rad," dodao je Sesar.

Splićani su posljednji put domaćini završnice bili prije 16 godina, međutim, ove sezone u finalni turnir na ulaze kao favoriti, a imaju i dosta problema zbog bolesti i ozljeda svojih ključnih igrača.

"Igramo protiv Gorice koja nas je već pobijedila ove godine. Imamo prednost domaćeg terena, no zbog stanja u ekipi ne možemo za nikoga sa sigurnošću reći da ćemo ih pobijediti. Tu su lom ruke i križni ligamenti našeg glavnog igrača Morrisa, povreda križnih ligamenata Kovačevića, fraktura noge Gizdavčića i Omrčena, fraktura prsta Marčinkovića, no neki mladi igrači su dobili neplanirano puno prilika i dobro ih koriste," smatra trener Splita Vladimir Anzulović.

Prvi će na teren već od 13 sati Cibona i Adria Oil Škrljevo, od 15.30 sati Zadar igra protiv Bosca, a branitelj naslova Cedevita od 18 sati igra protiv Zaboka.

Polufinala su na rasporedu u četvrtak, dok je završna borba za trofej na rasporedu u subotu od 19 sati.

Ako pobijedi Split, Gorica će u poluzavršnici igrati protiv boljeg iz dvoboja Cedevite i Zaboka.

(Foto: HKS)